14.8.2013 11:08

Σε αρχιαολογικούς χώρους με πανσέληνο

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΨΑΡΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Κ΄ ΕΠΚΑ προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους στο Εμποριό Χίου και στο Αρχοντίκι Ψαρών την Τετάρτη 21-8-2013, από τις 7.00μ.μ. ως τις 1.00π.μ. και να απολαύσει υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αυτούς.
Στον αρχαιολογικό χώρο του Εμποριού, μπροστά από το ναό της Αθηνάς, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις 8.30μ.μ. και θα ακολουθήσει στις 9.30μ.μ. συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη συμμετοχή του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου και των μελών του συγκροτήματος «ΤΡΙΦΩΝΟ», Ερωφίλης και Γιώργου Περαντάκου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλαμωτούσων Χίου-Αττικής «Αξάνεμος» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.
Στον αρχαιολογικό χώρο στο Αρχοντίκι Ψαρών θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο Ψαρών και το Σύλλογο Αστρονομίας Χίου και συγκεκριμένα:
• 7.00-7.45μ.μ.: Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
• 8.00-8.30μ.μ.: ομιλία της αρχαιολόγου κ. Δέσποινας Τσαρδάκα για τη μυθολογία της Σελήνης και την ιστορία της αστρονομίας στην αρχαιότητα
• 8.30-9.00μ.μ.: ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου θα παρουσιάσει την ταυτότητα της Σελήνης ως δορυφόρου της Γης
•  9.30-11.30μ.μ.: συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με το Γιώργο Μισετζή και τη Μαρία Καλαγκιά.
Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει τη Σελήνη με τηλεσκόπια, που θα έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία του χώρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ