16.1.2015 9:08

Σαμαράς: Στις 25 αποφασίζουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε

Μικροένταση δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά, στο δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου, όταν πολίτες επιτέθηκε φραστικά στον πρωθυπουργό ότι συνέβαλε στην άνοδο της ανεργίας στην περιοχή.

Κατά την είσοδό του στο δημαρχείο του Περιστερίου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε αποδοκιμασίες από κάποιους συγκεντρωμένους. Μια γυναίκα φώναξε στον Αντώνη Σαμαρά «ήρθες στην πόλη της ανεργίας;», ενώ ένας άνδρας τού είπε σε ειρωνικό ύφος «καλώς τον!» και πρόσθεσε: «Ήρθες να μας αποτελειώσεις;» 

Την ώρα της επεισοδιακής υποδοχής του Αντώνη Σαμαρά, ένας άνδρας από το συγκεντρωμένο πλήθος πλησίασε τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον χτύπησε στο κεφάλι με το κεφάλι του. Οι αρχές προσήγαγαν συνολικά για το επεισόδιο 5 άτομα οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ο κ. Παπαμιμίκος αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση εναντίον τους.

«Αποφασίζουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε»

«Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

«Σας το δηλώνω. Εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» συνέχισε και επέκρινε στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει.

Ανέφερε ότι απέναντί του έχει έναν υποψήφιο, που έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία, κόμματα που, όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα σέβεται, αλλά «είναι κατ' εξοχήν εναντίον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η απάντηση του ΚΚΕ ήταν αρνητική και για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη "αυτοδυναμία"».

«Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε "αυτοδυναμία". Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

«Ξέρω ότι εδώ υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει και την οργή του. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος αυτός που βράχηκε δεν θέλει και να πνιγεί. Και προσπαθεί και θα έχει την αμέριστη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια και θα τα βγάλει πέρα» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ