12.1.2015 9:16

Σαμαράς: «Ενωμένοι στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών»

«Η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της. Είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση του Παρισιού υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Γιώργο Κατρούγκαλο.



Με δήλωσή του σε δημοσιογράφο της γαλλικής τηλεόρασης France2 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι έζησε μια «καταπληκτική» εμπειρία.

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της. Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της δημοκρατίας. Επιπλέον είμαστε μαζί σας σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών. Αυτό επιδιώκουμε, για αυτό ήμασταν όλοι εδώ σήμερα. Αυτό που ζήσαμε ήταν καταπληκτικό».

Στο ερώτημα εάν η σημερινή ημέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη και τον κόσμο απάντησε: «Το ελπίζω πραγματικά και πιστεύω ότι θα είναι».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ