14.1.2015 9:47

Σαμαράς: Δεν θα μας παρασύρουν με ένα νέο «λεφτά υπάρχουν»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, στον κινηματογράφο «Άνεσις».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο 'λεφτά υπάρχουν'». 

Επίσης, ανέφερε ότι «μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ», ενώ όπως τόνισε, «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας». 

Μάλιστα, όπως εξήγησε, σε αυτό το σημείο, «το λένε οι δικοί τους, πως δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της ΕΕ και να μην ακολουθείς τους κανόνες της».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

«Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια και θα μπει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει πίσω» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «αυτά που λένε τα στελέχη του, θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα, τώρα που τελειώσαμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως «όταν αναλάμβανα τη διακυβέρνηση ήμασταν μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία, λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε και τελικά τα καταφέραμε».

Όπως πρόσθεσε, «αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και ανοίξαμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις, βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα». Αυτά όπως σημείωσε, προϋποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Μείωση στη φορολογία

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα φορολογίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%. Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ.

Ήδη, συνέχισε, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. 

«Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε θέματα ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους.»

Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες «πέρα και πάνω από ότι μας χώριζε να συστρατευθούν για μία Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη που πατά στέρεα στις παραδόσεις της και να κάνει άλματα στο μέλλον». 

Και πρόσθεσε: «Μιλάω για το έθνος μας για την πατρίδα μας. Οι εκλογές αυτές είναι ο πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Και για αυτό μαζί θα νικήσουμε.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ