30.1.2014 12:02

Σ. Κεδίκογλου: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Απέκλεισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Κανένα ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.
Ερωτηθείς αν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας έχουν προεκλογικό άρωμα, απάντησε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2014 αφορά μόνο στις 100.000 θέσεις εργασίας, από τις 440.000 θέσεις απασχόλησης που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βρούτση» και πρόσθεσε: «όταν όμως έχεις μια ανεργία τα τάξης του 27,8% αυτή η σταδιακή αποκλιμάκωση δεν σου αρκεί. Με το πρόγραμμα αυτό που αφορά περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού πετυχαίνεις μια γρήγορη αποκλιμάκωση και παίρνει μια ανάσα η κοινωνία».

Σχετικά με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, η τρόικα θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε ότι είναι μια διαβούλευση σε εξέλιξη και εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.
«Θα έρθουν τον Φεβρουάριο, θα κλείσουμε και θα πάρουμε τη δόση τον Μάρτιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε κοντά σε λύση».
Έκανε ακόμη λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 800 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας: «Μόλις βεβαιωθεί το πλεόνασμα από την Eurostat, από κει και πέρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διάθεσή του. Έχει πει ο πρωθυπουργός πως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χρήζουν άμεσης βοήθειας».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ