4.10.2012 19:08

Ρωτούν για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων

 
Ερώτηση προς τους Βουλευτές του νησιού Κ. Μουσουρούλη & Κ. Τριαντάφυλλο κατέθεσε σήμερα η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σχετικά με την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι στη λεκάνη της Νέας Μονής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτησης του νησιού ζητούν να μάθουν τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί προς την κατεύθυνση της αποφυγής πλημμυρικών φαινομένων που θα κοστήσουν το ίδιο ή ακριβότερα στις πυρόπληκτες περιοχές.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, αναφέρει:
 
«Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές
Σε δύο εβδομάδες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18ης Αυγούστου.
Είναι γνωστό ότι στο αμεσο διάστημα θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις καθώς έχουμε εισέλθει πλέον στην φθινοπωρινή περίοδο.
Σας επισημαίνουμε ότι η περιοχή της Νέας Μονής συγκεντρώνει το  μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης σε όλο το νησί. Οι απορροές της Νέας Μονής τροφοδοτούν τον ποταμοχείμαρο Παρθένη ο οποίος διέρχεται εντός κατοικημένων περιοχών της πόλης της Χίου. 
Επίσης, σε ότι αφορά τους Ολύμπους η λεκάνη απορροής που τροφοδοτεί τον ποταμοχείμαρο (ο οποίος διέρχεται εντός του χωριού) έχει καεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ολοσχερώς. Το συγκεκριμένο χωριό με βεβαιότητα πλέον στην πρώτη ισχυρή βροχόπτωση θα εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Επίσης παρόμοιας έντασης κίνδυνοι ελλοχεύουν για Λιθί, Βέσσα και Αρμόλια αλλά και για το φράγμα του Κατράρη εντός του οποίου θα καταλήξουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλών από τις καμένες περιοχές διαφοροποιώντας την φυσικοχημική σύσταση του νερού που έχει συγκεντρωθεί εκεί.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι πολύ σύντομα οι αντιπλημμυρικές μελέτες οι οποίες συντάσσονται -έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χίου- θα έχουν ολοκληρωθεί συνεχίζει να παραμένει αβέβαιη η υλοποίηση τους διότι δεν έχει εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση.
Σας ρωτάμε ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε ώστε στηρίξετε το δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας για έγγραφή στο ΠΔΕ επαρκούς χρηματοδότησης για υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων καθώς και την συνεχή έκκληση του Δήμου της Χίου επαρκή χρηματοδότηση  υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να προστατευτούν τα χωριά και η πόλη της Χίου». 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ