6.11.2012 18:49

Το ρολόι της ζωής μας γυρνάει 100 χρόνια πίσω!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΙΟΥ

 
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτοφανής σε σφοδρότητα και αγριότητα. Με το τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, με νέα μείωση στους μισθούς πείνας, με κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στα επιδόματα εξαθλίωσης, με νέες μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, με αύξηση των ωρών εργασίας, με αύξηση των ορίων  ηλικίας συνταξιοδότησης, με μείωση των αποζημιώσεων για  τις απολύσεις,  με καταλήστευση του εφάπαξ, με κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, με επιβολή  φόρων  και χαρατσιών  μέχρι εξόντωσης, με  μαζικές απολύσεις…
 
Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και η διαμαρτυρία δεν αρκεί.
Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε! Τώρα είναι η ώρα να γίνουν πράξη οι αγωνιστικές διακηρύξεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νεολαίοι  να παλέψουν  για  τη συνολική αναχαίτιση της επίθεσης.
 
Τα ψέματα τέλειωσαν!!! Τα βήματα σημειωτόν, οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν.
 
Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να απαντήσουμε με την μαζική, ενωτική, αγωνιστική συλλογική δράση με αποφασιστικούς αγώνες, καταλήψεις, διαδηλώσεις παντού και γενική απεργία διαρκείας. Η λαϊκή οργή μπορεί να μετασχηματιστεί σε ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει τους σχεδιασμούς τους.
 
Για να ανατραπεί  η κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και  να φύγει η τρόικα. Για να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Για  την  φορολόγηση του πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ. Για πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη χρυσαυγίτικη φασιστική βία. Για να πάρουμε τη ζωή και το αποτέλεσμα της εργασίας μας στα χέρια μας.
 
Μπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει να τους σταματήσουμε!
Προσυγκέντρωση την Τετάρτη  και ώρα 11:00 π.μ.  έξω από το κτίριο περιφερειακής ενότητας Χίου (πρώην νομαρχία) και συμμετοχή στις απεργιακές δράσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ