30.3.2012 10:20

Ρημαδιό

ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟ

Σε κακή κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις  του Άλσους της Ελληνικής Χωροφυλακής / Πολιτιστικού Ομίλου Φίλων της Αστυνομίας Χίου και ο μικρός δασικός πυρήνας που είχε φυτέψει το 4ο γυμνάσιο το Νοέμβριο του 2001, στην περιοχή μεταξύ της Παναγίας Βοήθειας και του Αγ. Αρτεμίου, στη θέση του παλιού δημοτικού σκουπιδότοπου.

Οι προθέσεις ήταν καλές, ο σχεδιασμός σωστός και το έργο ήταν και είναι  απόλυτα αναγκαίο αισθητικά και περιβαλλοντικά, αλλά πάσχει εκεί που χωλαίνουν όλα τα έργα στη χώρα μας. Στη συντήρηση. Το άλσος και ο δασικός πυρήνας έχουν εγκαταλειφθεί στις διαθέσεις των καιρικών συνθηκών και στην τύχη.

Οι καταστροφές

Οι άλλοτε καλαίσθητες ξύλινες  περιφράξεις έχουν καταστραφεί στην μεγαλύτερη έκταση τους, έχει ξηλωθεί η οροφή της πέργκολας με το στρογγυλό καθιστικό που σου δίνει τη δυνατότητα να ξαποσταίνεις  ατενίζοντας την υπέροχη θέα ως τις Μικρασιατικές ακτές  και ο τριγωνικός ξύλινος «πίνακας» στο χώρο που προοριζόταν για φιλοξενία εκδηλώσεων, έχει χάσει τη μια πλευρά του.

Η αναπτυγμένη παρεδάφια βλάστηση έχει μετατρέψει το δασικό πυρήνα σε εστία κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς και ο περιβάλλον χώρος έχει μετατραπεί  σε σκουπιδότοπο, για να μην ξεχνάμε τι προϋπήρχε εκεί, πριν μεταφερθεί στης Κόρης το Γεφύρι.

Οι φορείς που φρόντισαν για την κατασκευή  του  έργου  πρέπει να επιμελούνται και τη συντήρηση του, ζητώντας τη συνεργασία της πολιτείας ή ακόμη και ιδιωτών, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στα έξοδα, που θα πρέπει να είναι μεγάλα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ