10.8.2012 11:29

Ρίχνουν χρήμα τα ΟΠΑΑΧ

41 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΩΝΕΣ, ΚΑΤΑΛΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΛΙΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΩΝ ΕΚΓΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΑΜΚΕ (Δίκτυο Συνεργαζόμενων Ομάδων Τοπικής Δράσης) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά στον Άξονα 3 του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», περιμένουν στο Δήμο Χίου προκειμένου να γνωρίζουν ποιες δράσεις θα χρηματοδοτηθούν καθώς και το μέγεθος της χρηματοδότησής τους.
 
41 προτάσεις για ξενώνες και αναπαλαιώσεις
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εγκριθεί 41 προτάσεις ιδιωτών επενδυτών για τη Χίο με περιοχές παρέμβασης όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, πλην της πόλης της Χίου και της παραλιακής ζώνης Καρφά, Μέγα Λιμνιώνα και Αγίας Φωτεινής, καθώς στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση σε περιοχές που δεν διαθέτουν φυσικά τουριστικά πλεονεκτήματα.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται οι μετατροπές παλιών κατοικιών σε πρότυπους ξενώνες, οι αναπαλαιώσεις κτιρίων και οι επισκευές τους ενώ, σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις θα δημιουργηθούν και θέσεις απασχόλησης.
 
Η εκτός λειτουργίας ΕΤΑΧ
Στο δίκτυο συμμετέχει η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ο ρόλος της οποίας θα είναι υποστηρικτικός κατά την υλοποίηση του προγράμματος όπως συνέβη και σε προηγούμενη περίοδο. Πολλά ερωτηματικά πάντως γεννώνται για το πώς θα κατορθώσει η ΕΤΑΧ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με δεδομένο ότι εδώ και δυο χρόνια, υπολειτουργεί.
Ωστόσο η επιμονή του Δήμου Χίου να προχωρήσει και να εντάξει τις προτάσεις στο πρόγραμμα παρά τα προβλήματα στην εταιρία αποδεικνύει ότι τοπικά υπάρχει διάθεση αξιοποίησης των προγραμμάτων και των πόρων που τα συνοδεύουν.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ