1.3.2012 15:05

Ρεζίλι … των Τούρκων!

ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΜΕ

Άμεσα αντιμέτωπος με το αναμενόμενο πρόβλημα «εξαγωγής» του ρουκετοπόλεμου στην Τουρκία βρίσκεται ο χιώτικος τουρισμός. Οι γείτονες, σε ένδειξη φιλίας και διάθεσης συνεργασίας, αμέσως μετά την παρουσίαση του εθίμου από τη χιώτικη αποστολή προσφέρθηκαν να ανταποκριθούν. «Θέλουμε 50 δωμάτια για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, για πολυμελή αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Σμύρνης», αιτήθηκε η γραμματεία του προέδρου του Επιμελητηρίου της Σμύρνης σε εκπρόσωπο μεγάλου ξενοδοχείου της πρωτεύουσας.
Κάπου εκεί έρχονται τα ευκόλως εννοούμενα … δύσκολα. «Δεν έχουμε, είναι ήδη κλεισμένα», πήρε την απάντηση ψυχρολουσίας και πλέον αναζητείται τρόπος να προωθηθούν σε κάποιο από τα περιφερειακά ξενοδοχεία του Καρφά, αν φυσικά κι αυτά τότε λειτουργούν. Η αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω έλλειψης επαρκών κλινών είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή κρύβεται στο ότι οι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται ως εξαιρετικά ασύμφορη τη δέσμευση δωματίου μόνο για μια βραδιά, όσο ψηλά κι αν εκτοξεύσουν εκείνες τις μέρες τις τιμές, αφού χαλάει τη δυνατότητα τουλάχιστον τριήμερης πληρότητας, έστω και με την ψυχή στο στόμα.
Η ουσία είναι ότι 4 μέρες μετά την αποστολή στη Σμύρνη η προθυμία των Τούρκων να κάνουν Πάσχα στη Χίο προσκρούει στον τοίχο των αδυναμιών της τουριστικής μας υποδομής και μάλλον γυρίζει μπούμερανγκ. Μήπως τουλάχιστον οι εμπνευστές της ιδέας να πασχίσουν άμεσα να καλυφθεί η απαίτηση, πριν γίνουμε ρεζίλι των … Τούρκων; Και να ευχηθούν να μην ενεργοποιηθεί ενδιαφέρον και από άλλους τουριστικούς πράκτορες της γείτονος…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ