5.3.2013 14:45

Ρευστό στην αγορά από τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του Ν.Π.Δ.Δ.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΥΡΙΑΓΚΟΥ – ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 700.000 ΕΥΡΩ

Το χαώδες άνοιγμα στα οικονομικά του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου επιχειρεί να μαζέψει η νέα διοίκηση του υπεροργανισμού με τον Βασίλη Μυριαγκό να έρχεται σε πλήρη ρήξη με τις πρακτικές που μέχρι σήμερα ακολούθησε τα δύο προηγούμενα χρόνια ο πρώην πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Μικές Γιαννάρας.

Όπως εξήγησε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του Νομικού Προσώπου έκλεισε στις 31.12 στις 704.201 ευρώ με τις οφειλές προς τους  τρίτους και προμηθευτές να ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

 

Η διάσταση απόψεων

Το παρόν στη χθεσινή συνεδρίαση έδωσε και ο Μ. Γιαννάρας υπερασπιζόμενος από την πλευρά του, τις δαπάνες και τις ενέργειες που έγιναν επί των ημερών του.

«Ο κ. Μυριαγκός έχει αποφασίσει να κινηθεί στο δρόμο των περικοπών. Είναι απόλυτα σεβαστό αλλά εμείς ως διοίκηση θεωρήσαμε εξ αρχής ότι σε θέματα που άπτονται της παιδείας ή της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών θα δώσουμε αυτά που πρέπει.

Το οικονομικό άνοιγμα είναι τα χρήματα που είχαν πιστωθεί στον προϋπολογισμό για το Νομικό Πρόσωπο και εν τέλει δεν αποδόθηκαν. Δεν κάναμε σπατάλες αλλά χρηματοδοτήσαμε δομές που το είχαν ανάγκη. Γνώμη μου είναι ότι και τώρα το Νομικό Πρόσωπο αντί να προβεί σε περικοπές να διεκδικήσει αυτά που πρέπει να πάρει και αντίστοιχα να δώσει.

Άλλωστε όλες οι δαπάνες είναι ψηφισμένες και από τον κ. Μυριαγκό», ανέφερε ο κ. Γιαννάρας, προκαλώντας την άμεση ανταπάντηση του Β. Μυριαγκού.

«Είπα να μη μιλήσω και να μην αντιδικήσω με κανέναν. Αλλά θα το κάνω γιατί θεωρώ ότι έγιναν αλόγιστες σπατάλες που μας οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό άνοιγμα. Η απόφαση της τωρινής διοίκησης είναι μία. Θα δώσουμε μέχρι εκεί όπου μπορούμε. Θα κάνουμε όσο αντέχει η τσέπη μας και τίποτα παραπάνω μέχρι να κλείσει η τρύπα των 700.000 ευρώ.

Εμμένω και θα εμείνω στην εισήγησή μου να παγώσουν όλες οι δαπάνες του Νομικού Προσώπου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού όπου θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για το πού οδεύουν τα οικονομικά του υπεροργανισμού. Η απόφαση έχει ήδη παρθεί και δεν αλλάζει. Εγώ έτσι έχω μάθει ότι είναι το σωστό και αυτό πράττω», είπε με δεικτικό τόνο προς τον Μ. Γιαννάρα ο νυν πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Πρώτα οι μικρές οφειλές

Μέσα σε αυτό το κλίμα και έπειτα από εισήγηση του μέλους του Δ.Σ. Θ. Τσατσαρώνη το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα την πληρωμή των οφειλών που ανέρχονται μέχρι και τα 500 ευρώ ώστε στη συνέχεια να ενταλματοποιηθούν οι οφειλές που υπάγονται στην κατηγορία «από 1000 ευρώ και πάνω».

Μάλιστα ο Β. Μυριαγκός, σε μία προσπάθεια να αναδείξει ότι η διαφάνεια αποτελεί κύριο μέλημα της νέας διοίκησης υπογράμμισε ότι καμία οφειλή δεν θα αποπληρωθεί εάν νωρίτερα δεν ελεγχθεί από τους υπαλλήλους αν οι δαπάνες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι εικονικές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ