6.4.2015 9:22

Ρεβανσισμό και «ειδική μεταχείριση» καταγγέλλει ο Νάσος Γιακαλής

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ρεβανισμό, "ειδικές μετακινήσεις" υπαλληλικού προσωπικού και αλαζωνικές συμπεριφορές καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο "Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο" Νάσος Γιακαλής

Όπως τονίζει, σε μια ανακοίνωση που τα περιέχει όλα, από συνομοσιολογία μέχρι συμβουλές και παροτρύνσεις, ο κ. Γιακαλής ζητά από την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει, όπως αναφέρει αυτές τις πρακτικές που κατά τη θητεία της προηγούμενης αρχής εδεν είχαν θέση στο αυτοδιοικητικό έργο. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιακαλής αναφέρει:

"Ειλικρινά δεν πίστευα ότι το έτος 2015 θα χρειαζόταν να κάνω μια τέτοια δήλωση, που πρέπει να πω δημόσια ότι με θλίβει , διότι θα ήθελα να έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας τέτοιου είδους νοοτροπίες.

Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την Περιφερειακή αρχή ότι προχωρά σε αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε μετακινήσεις προσωπικού, με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια τα οποία κυρίως στηρίζονται σε φαντασιώσεις και σε συνομωσιολογικές απόψεις για το ποιος είναι με ποιον…

Πουθενά και σε καμιά υπηρεσία της Περιφέρειας δεν έγινε παρέμβαση που να στηρίζετε στη σοβαρή και δίκαιη αξιολόγηση του προσωπικού, στις ανάγκες της υπηρεσίας και στην βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.

Αντίθετα βλέπουμε να κυριαρχεί η αλαζονική συμπεριφορά από ανθρώπους, που ενώ δεν έχουν ούτε τα τυπικά προσόντα, καλούνται να κρίνουν υπαλλήλους με σπουδές και με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο τους …και βέβαια το κριτήριο που βασικά έχουν για να κάνουν αυτές τις αλλαγές είναι μόνο αν τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ή το τι ψήφισαν στις εκλογές. Λυπάμαι, αλλά οι ευθύνες της Περιφερειάρχη και των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών είναι μεγάλες

Εμείς όλα τα χρόνια που είχαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας αποδείξαμε στη πράξη ότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με το τι είναι ο καθένας για αυτό και τοποθετήσαμε σε θέσεις αυτούς που έπρεπε, ανεξάρτητα από το τι κόμμα είναι και τι σχέση είχαν με την προηγούμενη αρχή, για αυτό και μπορούμε σήμερα να μιλάμε και να καταγγέλλουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Καλώ την περιφερειακή αρχή να συνέλθει και να σοβαρευτεί. Τα χρόνια της κρίσης μας έχουν κάνει όλους σοφότερους και το ίδιο θα περιμέναμε και από αυτούς.

Οι εποχές των ρεβανσισμών, της τακτοποίησης των δικών μας παιδιών, το να “εξοφλήσουμε” υποχρεώσεις με αυτούς τους τρόπους, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Αν δεν το καταλαβαίνουν τότε θα φροντίσουμε να το καταλάβουν…".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ