14.3.2012 11:26

Ρε άμα γίνουμε ποτέ κράτος…σφύρα μου

Τι έχει αλλάξει μετά από τα Μνημόνια, τα Μνημόσυνα των συντάξεων, τις περικοπές των μισθών και τα δεκάδες άλλα μέτρα που έχουν κάτσει πάνω από τα κεφάλια μας; Μόνο η ψυχολογία μας, που έχει πέσει στα Τάρταρα και ο καημός δεκάδων οικογενειών που έχουν στο σπίτι τους άνεργους, που ψάχνουν να βρουν δυο φράγκα να πληρώσουν τα χαράτσια... Ότι άλλαξε, άλλαξε στις μεταξύ μας σχέσεις. Είτε είναι οικογενειακές, είτε είναι κοινωνικές.
Γιατί για το Δημόσιο τομέα το πλέον πιθανό είναι πως όλη αυτή η αναμπουμπούλα δεν προσέφερε τίποτα. Δεν βελτιώθηκε η κατάσταση ούτε στο ελάχιστο. Τι να τα λες, τι να τα καυτηριάζεις, τι να έχει λυθεί η γλώσσα του κόσμου και να εξαπολύει μύδρους δεξιά και αριστερά για την εικόνα των Δημόσιων Υπηρεσιών ή των ΔΕΚΟ. Χαμπάρι δεν έχουν πάρει, ταλαιπωρούν τον κόσμο, κλείνουν τις πόρτες των γραφείων τους, ψάχνεις να δεις αν δουλεύει κάποιος στο ωράριό του, αναζητάς να εξυπηρετηθείς με αξιοπρέπεια, με σεβασμό που αρμόζει στην αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχει ο «πελάτης- καταναλωτής», εις μάτην.
Εκεί... το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ το χαβά τους...
Ολόκληρη ΔΕΗ, τόσοι εργαζόμενοι, τόσοι συναλλασσόμενοι, ένα μόνο ταμείο ανοικτό για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. 31 άνθρωποι στην ουρά, σημείο εξυπηρέτησης ένα και μοναδικό και φυσικά όπως αποδεικνύεται και από το χαρτάκι, μέσος χρόνος αναμονής... άγνωστος!
Τέτοια οργάνωση μας αρμόζει. Σα να μην έχει αλλάξει τίποτα. Μα δεν υπάρχει άλλο ταμείο; Μα δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να ζητήσει από κάποιο υπάλληλο να ανοίξει ένα ακόμη σημείο εξυπηρέτησης για να ανακουφίσει την αναμονή τόσων ανθρώπων. Τι διάολο σύστημα είναι αυτό που επιβάλει στην κάθε ΔΕΚΟ να κάνει ότι της καπνίσει, να δουλεύει χωρίς μέριμνα για τον καταναλωτή. Λεφτά πληρώνει ο κοσμάκης δεν πήγε να περάσει την ώρα του... Λεφτά με αξία στην εποχή μας και ποσά ουδόλως ευκαταφρόνητα, μέρος των οποίων θα καταλήξουν και για την μισθοδοσία όσων καλούνται να εξυπηρετήσουν σωστά τον κόσμο.
Ρε άμα γίνουμε ποτέ κράτος... σφύρα μου....

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ