10.9.2015 17:32

Πυρ ομαδόν κατά ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ, ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ιδιωτικού τομέα προκειμένου τόσο η Χίος όσο και η Ελλάδα γενικότερα να μπορέσουν να επανεκκινήσουν τις μηχανές της οικονομίας, επεσήμανε κατά την περιοδεία του στη Χίο την Πέμπτη ο Δήμητρης Σταμάτης, υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας για το Βόρειο Αιγαίο.

Περιστοιχισμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Ν. Μηταράκη, Στ. Μιχαηλίδη, Γ. Ξενάκη και Π. Τασσοπούλου ο κ. Σταμάτης εξήντλησε την ομιλία του επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιστροφής της χώρας στην πολιτική σταθερότητα.

Έμφαση στον ΦΠΑ

Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν κυρίως τα νησιά ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα για τον μειωμένο ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα θα διεκδικήσει βελτιώσεις στα μέτρα που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Ο κ. Σταμάτης δεν άφησε ασχολίαστο και το μεταναστευτικό για το οποίο υπενθύμισε ότι επί Ν.Δ. υπήρχε πρόληψη αλλά και συνεχής παρακολούθηση των υδάτινων συνόρων με παράλληλη πίεση προς την Τουρκία προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Άσχετος και επικίνδυνος»

Λίγο πριν το τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Σταμάτης ύψωσε τους τόνους χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα ως «άσχετο» και «επικίνδυνο» αφού επέβαλε στη χώρα «άχρηστο» μνημόνιο ύψους 14 δις ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά θα λάμβανε μέτρα 1,5 δις.

Τέλος ο κ. Σταμάτης σε μία προσπάθεια να αποδομήσει την σύγκριση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το παλιό και το νέο, ανέφερε ότι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. είναι κατά πολύ νεότεροι από το κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ