1.4.2016 10:33

Ψυχραιμία και ελπίδα για εκτόνωση της κατάστασης

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η έκρυθμη κατάσταση στη ΒΙΑΛ, ο υπεράριθμός των προσφύγων και η επαναλειτουργία της Σούδας και γενικότερα όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προκάλεσε την έκκληση του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, προς όλους τους Χιώτες να δείξουν ψυχραιμία, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειιρότερα.

Αναλυτικά στο μήνυμα του ο βουλευτής αναφέρει:

"Στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας σημερινή συγκυρία και με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό στον τόπο μας, κάνω έκκληση προς όλους τους πολίτες του νησιού μας να επιδείξουν ψυχραιμία.

 Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, εξωθεί την κοινωνία στα όριά της. Μέχρι τώρα έχουμε δείξει σε μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας απέναντι στη δυστυχία των ανθρώπων αυτών που έρχονται στο νησί μας. Δεν πρέπει επομένως σε μια εκρηκτική όντως κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, να ακυρώσουμε με ενέργειές μας την ιστορία μας. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε διατυπώσει, θα συμβάλλει σε κάποιο βαθμό, στην άμεση εκτόνωση της κατάστασης. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και να επενδύουμε σε πολιτικά οφέλη σε βάρος της κυβέρνησης". 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ