15.11.2012 9:02

«Ψήνεται» η απόφαση Μουτζούρη για το νέο λιμάνι

• ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ. «ΠΟΛΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

 
Στο συρτάρι του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής βρίσκονται ήδη οι τρεις υπηρεσιακές απαντήσεις – κριτήριο για τη χρηματοδότηση ή όχι του νέου κεντρικού λιμένα Χίου. Ο κ. Κ. Μουτζούρης έχει ήδη παραλάβει τις επίσημες θέσεις από την «Εγνατία Α.Ε.» για το βαθμό ωριμότητας των μελετών που έχουν ως τώρα εκπονηθεί, της Διεύθυνσης Δ4 του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον έλεγχο των τεχνικών λύσεων, ενώ τη Δευτέρα έφθασε στο γραφείο του και η επίμαχη επίσημη θέση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το αν η κατασκευή του νέου λιμένα εμποδίζει το σχεδιασμό επέκτασης του αεροδρομίου.
«Πρόκειται για πολύ τεκμηριωμένες απαντήσεις, εντός των χρονικών ορίων που είχαμε θέσει στις Υπηρεσίες», δηλώνει ο κ. Μουτζούρης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει προλάβει επαρκώς να μελετήσει την απάντηση της Υ.Π.Α. για να αποκρυσταλλώσει άποψη. Άλλωστε αυτή δεν προτίθεται να βιαστεί να την ανακοινώσει, καθώς σκοπεύει άμεσα να ενημερώσει για το περιεχόμενο των απαντήσεων και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.
«Χρωστάω μια επίσκεψη στη Χίο. Μέσα στο πολύ σύντομο επόμενο διάστημα θα την πραγματοποιήσω για να έχω πλήρη άποψη των λιμενικών υποδομών και των αναγκών του νησιού, πριν καταλήξουμε στην απόφαση», συμπλήρωσε.
 
Χωρίς νέα σύσκεψη
Όπως ξεκαθάρισε ο γενικός η απόφαση για τη χρηματοδότηση ή όχι του νέου κεντρικού λιμένα δεν επιδέχεται νέας διαβούλευσης, ούτε νέας σύσκεψης, όπως αρχικά είχε διαφανεί. «Θα την καθορίσουν οι απαντήσεις των Υπηρεσιών που έχουμε λάβει. Τις μελετάμε και σύντομα θα καταλήξουμε για το δέον γενέσθαι», εξηγεί ο κ. Μουτζούρης. Από τις δηλώσεις του συνάγεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει λάβει απόφαση να δώσει οριστική πολιτική απόφαση στο θέμα της χρηματοδότησης του νέου λιμένα και να μην επιτρέψει στην εκκρεμότητα να καταδικάζει τη συνολική αναμόρφωση των λιμενικών υποδομών του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ