1.6.2012 10:28

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου για τις εκλογές της 17ης Ιούνη

 
Το τεράστιο και αντιδημοκρατικό οικονομικό κόστος, για την εκλογική κάθοδο ενός συνδυασμού -που δε χρηματοδοτείται από χορηγούς, επιχειρήσεις ή/και κρατικές επιχορηγήσεις σε αντίθεση με τα περισσότερα συστημικά κόμματα- το οποίο επιβάλλει το σάπιο πολιτικό σύστημα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου που το στηρίζουν, σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι (και άνεργοι), λόγω των βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων των κομμάτων του μαύρου μετώπου και των μνημονίων, μας αναγκάζει σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου, το ψηφοδέλτιό μας να είναι μειωμένης αριθμητικά σύνθεσης αυτή τη φορά. Ωστόσο, παρά τους οικονομικούς αυτούς φραγμούς και τις άλλου είδους συστηματικές προσπάθειες αποκλεισμού και φίμωσής μας, το ψηφοδέλτιο μας είναι εξίσου ισχυρό και ανατρεπτικό όσο κάθε άλλη φορά, τόσο λόγω της πολιτικής πρότασης που υποστηρίζει και προωθεί, συνέχεια της διαρκούς παρουσίας και παρέμβασής μας στο κίνημα, όσο και των μάχιμων αγωνιστών που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου:
 
Αποστολίδης Ζαννής: Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Με συμμετοχή στους φοιτητικούς αγώνες από το 1990-91 και μετά. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και μέλος του ΣΜΤ Μακεδονίας. Συμμετοχή και σε παλαιότερα μετωπικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής - επαναστατικής αριστεράς. Σημαντική συμβολή και συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και κινήματα.
 
Γανιάρη Καλλιόπη: Μέλος του Πανελλαδικού συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σπούδασε Μεταλλειολόγος Μηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Με αδιάλειπτη συμμετοχή στο πολιτικό ρεύμα της επαναστατικής αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει ενεργά τόσο στις συνδικαλιστικές μάχες στους χώρους δουλειάς όσο και στις προσπάθειες ταξικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και συνδικαλιστικής συσπείρωσης της τεράστιας μάζας των επισφαλώς εργαζομένων. Εξαιτίας της δράσης της έχει υποστεί συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις. Παράλληλα συμμετέχει στα κινήματα της γειτονιάς από τις πλατείες μέχρι τα χαράτσια και τα κινήματα ανυπακοής.
 
Και στις εκλογές η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη:
Σύγκρουση και Ανατροπή, οχι « Διαπραγμάτευση » και Υποταγή !!
Το πρόγραμμα – πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των συνεργαζόμενων με αυτή αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και αγωνιστών (Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, αγωνιστές του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής κ.α.), για τις εκλογές της 17ης Ιούνη συνοψίζεται στα εξής:
ñ  Άμεση, μονομερής κατάργηση των Μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των αντιλαϊκών νόμων που τα συνοδεύουν
ñ  Διαγραφή του χρέους για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που ρουφάει τον πλούτο που παράγουμε για να ξεπληρώνονται οι τόκοι των τοκογλύφων.
ñ  Άμεση ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Η παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ οδηγεί στο χάος και την καταστροφή, στο κλείσιμο εκατοντάδων εργοστασίων και χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, στη μαζική ανεργία, στην φτώχια και τη διάλυση της αγροτικής παραγωγής. Το ευρώ δεν είναι «ασπίδα προστασίας», αλλά εργαλείο κοινωνικού πολέμου που για να σωθεί απαιτεί να θυσιαστούν οι δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζόμενων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.
ñ  Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν την δύναμη να τσακίσουν κάθε κερδοσκοπικό παιχνίδι των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων.
ñ  Απαγόρευση των απολύσεων – αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – φορολογία μεγάλου κεφαλαίου – κατάργηση των χαρατσιών – ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ