14.2.2017 16:54

Ψήφισμα για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις δομές ασύλου κατέθεσε η ΛΑΣ

Δυο σχέδια ψηφίσματος κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η ΛΑΣ κι έγιναν ομόφωνα αποδεκτά.

Με το πρώτο ψήφισμα η ΛΑΣ ζητά να μην φορολογηθούν τα έσοδα από τα κυλικεία των σχολείων σημειώνοντας:

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εδώ και χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%, από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της μονόπλευρης Λιτότητας, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

»Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, αποτελούν τα έσοδα από  την εκμίσθωση των κυλικείων (από τους μαθητές και τους γονείς τους δηλαδή) που είναι εξαιρετικά μειωμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών.

»Όμως με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα αυτά θα φορολογούνται ως εισόδημα από …επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% και μάλιστα αναδρομικά!!

»Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της εγκυκλίου θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τη λειτουργία των σχολείων, αφού αφενός θα μειωθούν τα έσοδα από τις, πενιχρές, λειτουργικές δαπάνες, αφετέρου η προσπάθεια να μεταφερθεί το κόστος στα κυλικεία θα αναγκάσει πολλά από αυτά να κλείσουν.

»Απαιτούμε :

  • Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου
  • Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας.

»Διεκδικούμε:

        Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων,  στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης του δημόσιου σχολείου

Το δεύτερο ψήφισμα αφορούσε τους απλήρωτους συμβασιούχους της υπηρεσία ασύλου και ζητούσε από την πολιτεία την άμεση πληρωμή τους, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ