20.10.2016 9:14

Ψευτοσυνδικαλίζοντες Συριζαίοι...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ"

Με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, αντεπιτίθεται στην ανακοίνωσή τους  ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι είναι ανενημέρωτη, ανίκανη και άσχετη.  

 

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός από ανίκανη είναι και άσχετη.

Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω τον τρόπο, με τον οποίο επιχειρεί κάθε φορά να καλύψει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις γκάφες στις οποίες καταφεύγει, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και που τα έχει αφήσει στον ΄΄αυτόματο΄΄ από πλευράς κρατικής μέριμνας.

Εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου μια κατάπτυστη ανακοίνωση, απαντώντας σε δικό μου άρθρο, γεμάτη ψέματα και ανοησίες, αναφορικά με την ανέγερση σχολείων και τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Απαντούν, δίχως καν να έχουν φροντίσει να μάθουν για τι τους καταγγέλλω !

1). Αναφέρουν, λοιπόν ότι, φταίει η δημοτική Αρχή που δεν υπέβαλε πρόταση για ανέγερση νέων σχολείων, τη στιγμή που η δημοτική Αρχή δεν βρήκε καμία μελέτη για ανέγερση νέου σχολείου και που, ήδη εμείς αναθέσαμε τρεις μελέτες (με ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) προ εξαμήνου, για την ανέγερση ισάριθμων Νηπιαγωγείων, που στεγάζονται εδώ και 15 χρόνια σε ιδιωτικά ακίνητα και το Ελληνικό Δημόσιο δαπανά δεκάδες χιλιάδων Ευρώ ετησίως για την ενοικίασή τους. Αυτό, προφανώς, δεν ενδιαφέρει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι, εμείς ζητούμε νέα νηπιαγωγεία για… ψήφους…!!! (αυτές θα δουν πόσες θα είναι στη Χίο όταν έλθει η ώρα της κρίσης και θα ψάχνονται…). Αφήνω την βλακώδη αυτή τοποθέτησή τους στην κρίση του χιώτικου λαού, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων της Χίου που, επί σειρά ετών διεκδικούν την ανέγερση.

2). Αναφέρουν ότι το μέτρο του ΕΣΠΑ περί την εκπαίδευση αφορούσε την αναβάθμιση διδακτηρίων και όχι την ανέγερση. Από αυτή και μόνο τη δήλωσή τους αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι, ο συντάκτης της ανακοίνωσής τους πρέπει να είναι ηλίθιος. Διαφορετικά θα γνώριζε ότι, τα μέτρα του ΕΣΠΑ που αφορούσαν την εκπαίδευση ήσαν δύο, ένα για την αναβάθμιση σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και άλλο ένα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ. Θα πρέπει, λοιπόν, οι φίλτατοι ΄΄σύντροφοι΄΄ πριν βουτήξουν τη γραφίδα στη μελάνη να φροντίζουν να τη βουτούν στο μυαλό τους και αν απαντούν αφού προηγουμένως μάθουν τι συμβαίνει διότι εκτίθενται και ρεζιλεύονται στη χιακή γνώμη η οποία τους έχει για «φτύσιμο»…

3). Δεν απαντούν, με ποιο σκεπτικό ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Βορ. Αιγαίου κ. Καλάργαλης (γνωστό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου), απέρριψε τις προτάσεις του Δήμου Χίου και δεν χορήγησε θετική γνωμοδότηση.

4). Αναφορικά με το Ειδικό Σχολείο, οφείλω να υπενθυμίσω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, της 20ης/01/2015 (πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε) όπου η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου ανακοίνωνε στο χιακό λαό ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση, θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητά της την εκπόνηση μελέτης και την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου. Μπορεί σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, να μας πει τι έχει κάνει για το θέμα αυτό; Μπορεί να μας πει ποια ήσαν τα αποτελέσματα των κατ΄επανάληψη επισκέψεών μας στον πρ. Ο.Σ.Κ. (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων), μάλιστα προ εξαμήνου μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή της Χίου; Ποια πρόοδος υπήρξε και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για τα σχολεία μας, οι άλλοτε λαλίστατοι εκπαιδευτικοί προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ;

5). Τέλος, αναφορικά με την στεγανοποίηση των 1ου-3ου Λυκείων, επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά (γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνουν τα «συντρόφια» μας… ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…): Την μελέτη την εκπονήσαμε εμείς, το 2015 και τη στείλαμε στον πρ. ΟΣΚ εδώ και 15 μήνες. Γιατί δεν προχωρά ; Και για αυτό φταίμε εμείς;

Όμως, λίαν προσεχώς, θα ακούσετε τον «αναβαλλόμενο»… και καθείς θα τοποθετηθεί στον «πάγκο»΄ του…!»., καταλήγει η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Παιδείας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ