21.3.2012 10:31

«Ψευδή τα στοιχεία για τους «μαϊμού» ανάπηρους»

• “ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ”

Για ψευδή στοιχεία και δημοσιογραφικές υπερβολές των τηλεοπτικών σταθμών Πανελλήνιας Εμβέλειας σε ότι αφορά τους «μαϊμού» αναπήρους κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τονίζει ότι τέτοια φαινόμενα ήταν και θα είναι καταδικαστέα όμως η σκοπιά από την οποία παρουσιάζουν το θέμα τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης είναι λανθασμένη σε τέτοιο σημείο που προσβάλλει το υγιές αναπηρικό κίνημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Την άκριτη και ανεξέλεγκτη δημοσιοποίηση στοιχείων για τα επιδόματα Πρόνοιας στο Νομό Χίου καταδικάζει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία.
Συγκεκριμένα τα μεγάλα κανάλια «Μega» και «Αντ1», με προκλητικούς τίτλους, όπως «6 στους 10 Χιώτες είναι τυφλοί», με στοιχεία που πήραν από το Υπουργείο Υγείας στις 16-3-2012, ημέρα που έληξε ο χρόνος για την απογραφή των επιδομάτων της Πρόνοιας, για να προλάβουν δηλαδή να παίξουν την είδηση το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου και το πέτυχαν!!!  Στόχος τους τόσο του Υπουργείου, όσο και του Υπουργού κ. Λοβέρδου και του υφυπουργού κ. Μπόλαρη τα Άτομα με Αναπηρία και η ενοχοποίησή τους. Έτσι θα δεχθούν όλοι οι πολίτες τις επερχόμενες μειώσεις των ήδη πενιχρών  επιδομάτων όλων μας, όλων των ατόμων με αναπηρία!!! Έτσι θα εμφανιστεί ως δίκαιη η περικοπή των επιδομάτων, διότι είμαστε από αυτούς που κατασπαταλούμε το δημόσιο χρήμα!!
Άραγε εμείς εκδίδαμε τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας για όλους όσους λένε ότι είναι τελικά ανάπηροι μαϊμού;
Ποιοι και από ποια θέση έδιναν αυτές τις εντολές είτε για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είτε για την έκδοση κάθε είδους πιστοποιητικού αναπηρίας που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και ποιες επιτροπές ήταν αυτές που τα ενέκριναν, είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί σε κάθε επίπεδο.
Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα.  Όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία που πήραμε από τα ΚΕΠ του Δήμου Χίου και από την Υπηρεσία Πρόνοιας, μετά την απογραφή και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Στο Νομό Χίου με πληθυσμό 52.590 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 452 κάτοικοι λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας. Δηλαδή 1 στους 116 κατοίκους, ποσοστό 0,86% περίπου.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της απογραφής σε σύνολο 1.384 εγγεγραμμένων στις καταστάσεις Πρόνοιας Νομού Χίου, απεγράφησαν 1.156 άτομα (ποσοστό 83,5%). Δεν απεγράφησαν δηλαδή 228 άτομα, από τα οποία τα 140 είναι με αναστολή, διότι έληξε η απόφαση πιστοποίησης της αναπηρίας, αν στους υπόλοιπους 148 προσθέσουμε αυτούς που έχουν πεθάνει και δεν έχουν διαγραφεί και εκείνους, που λόγω ηλικίας δεν περιλαμβάνονται πλέον σ’ αυτές (απροστάτευτα παιδιά) ας μας απαντήσει ο κ. Υπουργός. Πόσα άτομα με αναπηρία θεωρεί ότι είναι «μαϊμού»;
Καλούμε τον κ. Υπουργό να διατάξει έρευνα σε βάθος και να βρει αυτούς που έπαιρναν παράνομα το όποιο επίδομα! Πριν από αυτό όμως οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον διασυρμό στον οποίο τον έχει σύρει.
Ζητάμε από τους δημοσιογράφους του MEGA και του Ant1 να ανακαλέσουν όσα στα δελτία ειδήσεων και στις πρωινές εκπομπές συζητούν και με προκλητικούς τίτλους δημοσιοποιούν!!
Οι τοπικές αρχές οφείλουν να πάρουν θέση και να προστατέψουν το χιώτικο λαό από αυτή την άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση.
Η ΕΣΑμεΑ οφείλει να πάρει επίσης θέση και να προστατέψει τα Άτομα με Αναπηρία που δεν ευθύνονται και να μην αφήνει αναπάντητες τόσο σοβαρές κατηγορίες, που θίγουν το υγιές αναπηρικό κίνημα.
Ο Π.Σ.Α.μεΑ. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, προκειμένου να προστατεύσει τα Άτομα με Αναπηρία μέλη του και όχι μόνο!!!»

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ