10.7.2013 11:24

«Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Επιμελητηρίου» λέει ο Λαμπρινούδης

- ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑ ΧΙΟΥ ΑΝ ΟΙ Β. ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Μαχαίρια βγαίνουν στην αντιπαράθεση Λαμπρινούδη - Επιμελητηρίου που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Παππά για καθυστερήσεις στη λειτουργία της Εταιρίας Ανάπτυξης Χίου που κρατούν κολλημένες πιστώσεις ύψους 15εκ. ευρώ, ενώ υποδείκνυαν ως υπεύθυνο τον Πολ. Λαμπρινούδη.

Η απάντηση του δημάρχου δεν άργησε να έρθει, καθώς ο ίδιος πληροφορήθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα το θέμα ευρισκόμενος στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του στον «π», το θέμα έχει παραπεμφθεί σε δικηγόρο προκειμένου να σταλεί εξώδικο στο Επιμελητήριο, εφόσον δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

«Όσα ακουστήκαν στη συνέντευξη του Επιμελητηρίου είναι συκοφαντικά, ψευδή και κακόβουλα. Η ΕΤΑ Χίου δεν ανήκει στο Δήμο Χίου, ανήκει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων η οποία και ορίζει τι πρέπει να γίνει. Επομένως τα όσα ακουστήκαν είναι μόνο εμπάθεια προς το πρόσωπό μου», υποστήριξε ο κ. Λαμπρινούδης.

Παράλληλα επεσήμανε τις απόψεις του αναφορικά με τα ζητήματα που θίχτηκαν κατά τη συνέντευξη. «Οι υπάλληλοι έλαβαν 58.000 ευρώ ως μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και αφού είχαν προχωρήσει σε επίσχεση και επέστρεψαν στις δουλειές τους. Μόνο μια υπάλληλος δεν δέχθηκε τη διαδικασία και δεν επέστρεψε. Παράλληλα, για να καλυφθεί η ανάγκη αντικαταστάθηκε με απόφαση της Επιτροπής της ΠΕΔ με εξωτερικό συνεργάτη. Τίποτα δεν έγινε παράνομα», αναφέρει ο ίδιος.

Πριν δυο εβδομάδες η δημοπράτηση

Άστοχα και συκοφαντικά όμως ο κ. Λαμπρινούδης θεωρεί και τα όσα ακουστήκαν για το Leader Αλιείας. «Το Leader βγήκε από το ψυγείο πριν 15 ημέρες και δημοπρατήθηκε. Τι πρέπει να κάνουμε μέσα σε δυο εβδομάδες δηλαδή; Ακόμη περιμένουμε από το υπουργείο να μας καθορίσει πότε και με ποιο τρόπο θα ξεκινήσουμε τα έργα. Και φυσικά δεν είναι 17 ή 18 εκατομμύρια αλλά 4,8 εκατομμύρια, τα οποία και θα δοθούν για τα έργα που προβλέπονται. Τώρα που τα είδαν αυτά τα λεφτά, δεν έχω τέτοια εικόνα.  Σαφώς και υλοποιήθηκαν κάποια προγράμματα ΟΠΑΑΧ, αυτός ήταν ο σκοπός. Από που και ως που όμως υπάρχουν τόσα λεφτά και δεν τα δίνουμε; Που τα είδαν;» επιμένει ο ίδιος.

Ζητά ανάκληση

«Δεν ξέρω ποιος παρακινεί τέτοιες δηλώσεις και σε τέτοιο βαθμό άστοχες και συκοφαντικές. Δίνω το περιθώριο στην διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον κ. Παππά να μελετήσει καλύτερα όσα του έδωσαν να διαβάσει και να ανακαλέσει. Διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να ασκήσω τόσο ο εγώ όσο και η ΠΕΔ κάθε νόμιμο δικαίωμα μου και επιφυλάσσομαι», καταλήγει στις δηλώσεις του ο δήμαρχος, με μόνο σίγουρο, ότι το επόμενο διάστημα εκτός από θερμό σε θερμοκρασία θα είναι και σε αντιπαραθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ