10.5.2014 12:30

Ψαλίδισαν και κατέβασαν τα τουρκικά σημαιάκια στην προκυμαία

Αψυχολόγητη ενέργεια ανεγκέφαλων ενόψει του ιστορικού αγώνα Λαίλαπας – Karsiyaka

Με μοναδικό σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις αλλά και προβλήματα , ενόψει του ιστορικού αγώνα  της Karsiyaka με τον Λαίλαπα, άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου ψαλίδισαν και κατέβασαν τα τουρκικά σημαιάκια που τοποθέτησε ο δήμος στην προκυμαία που μέχρι χθες κυμάτιζαν δίπλα στα ελληνικά μεταφέροντας το μήνυμα της καλής γειτνίασης των δύο πλευρών.

Αυτό το οποίο αντιλήφθηκαν οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες το 1930, ότι δηλαδή οι λαοί μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά , διαφυλάσσοντας όμως στο ακέραιο τα ιστορικά γεγονότα εκτυλίχτηκαν κατά τη Μικρασιατή καταστροφή, φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκαν οι θερμόαιμοι  που 80 χρόνια μετά με τη συγκεκριμένη αψυχολόγητη ενέργεια θέλησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και με δεδομένη την παρουσία του Τούρκου πρέσβη της Αθήνας στη Χίο.

Τα συνεργεία του δήμου πάντως, αντιλαμβανόμενα έγκαιρα τη συγκεκριμένη ενέργεια, αντικατέστησαν άμεσα τις τουρκικές σημαίες.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ