11.3.2014 19:06

Ψάχνουν έσοδα

ΟΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Σε 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού σε λιγότερο από 3 μήνες υποχρεώνεται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου που υπό το βάρος των αναγκών αναζητά διαρκώς χρήματα προκειμένου να μπαλώσει τρύπες.

90.000 ευρώ για τα ασφαλιστικά…

Τις προβλέψεις των αντιπολιτεύσεων, ότι το οικονομικό πλεόνασμα του Δήμου κρέμεται από μία κλωστή επιβεβαίωσαν τα στελέχη των Υπηρεσιών στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μία απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που υποχρεώνει σε αναδρομική καταβολή αυξημένων εισφορών του Δήμου για την ασφάλιση των εργαζομένων δημιούργησε επιπλέον ανάγκες εξεύρεσης ύψους 90.000 ευρώ.

…και 200.000 ευρώ για κατεδαφίσεις

Σε επιπλέον οικονομικό πονοκέφαλο για τη δημοτική αρχή μετατρέπεται και το ζήτημα των κατεδαφίσεων των ακατάλληλων κτισμάτων στο κέντρο της πόλης αλλά και την περιφέρεια ανεξάρτητα αν αυτά ανήκουν στον Δήμο ή σε ιδιώτη.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η Πολεοδομία κρίνει κάποιο κτίριο ακατάλληλο και συνεπώς απαιτήσει από κάποιον ιδιώτη την κατεδάφισή του.

«Αν μέσα στο χρονικό διάστημα που δώσει η Υπηρεσία δεν κατεδαφιστεί το κτίριο τότε τη διαδικασία αναλαμβάνει ο Δήμος καλύπτοντας εκείνος τα έξοδα της κατεδάφισης τα οποία αργότερα βεβαιώνει σε βάρος του ιδιώτη στην Εφορία, ως δημόσια έσοδα. Ωστόσο όμως η κατεδάφιση δεν είναι κάτι απλό όπως η χορτοκοπή. Χρειάζεται αρκετό χρήμα», σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Τσακό στην παρούσα φάση οι συνολικές δαπάνες που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος προκειμένου να κατεδαφίσει όσα κτίρια του έχουν υποδειχθεί ως ακατάλληλα, ξεπερνάνε τις 200.000 ευρώ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ