22.1.2014 20:16

«Πρωτοβουλία» των 4 αναζητά κοινωνική στήριξη

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Την ιδρυτική ανακοίνωση της έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κίνηση πολιτών «Πρωτοβουλία». Την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να συνυπογράφεται μόνο από τα τέσσερα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί από ρεπορτάζ του «π», για να δοθεί ώθηση σε όσους επιθυμούν να την πλαισιώσουν να νοιώσουν ότι πρόκειται για χώρο ανοιχτό, ευεπίφορο σε συνεργασίες. Μοναδική διαχωριστική γραμμή η σύγκρουση με το «παλαιό», όπως αναφέρουν.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τους κ. Μανώλη Βουρνού, Δημήτρη Καράλη, Ιάκωβο Αμύγδαλο και Στρατή Γδύση αναφέρονται τα ακόλουθα:  

«Η κίνηση πολιτών «Πρωτοβουλία» συστήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και αποτελείται από ενεργούς πολίτες που δεν έχουν κατ’ ανάγκη προηγούμενη ενεργό ανάμειξη στην πολιτική.

Πολίτες προβληματισμένους που πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται σε λογικές και επιλογές του παρελθόντος.

Η ιδέα είναι απλή. Ένα πραγματικά ανεξάρτητο σχήμα που θα περιλαμβάνει μέλη της κοινωνίας ικανά να αλλάξουν το τοπίο στον Δήμο της Χίου. Ειλικρινά. Χωρίς κομματικά παιχνίδια και προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υποσημειώσεις.

Μοναδικός στόχος να οδηγήσει τη Χίο στο αύριο με ρεαλιστικές πολιτικές που προκύπτουν από ξεκάθαρους στόχους.

Οραματιζόμαστε μια Χίο που θα ευημερεί, ένα τόπο όπου να μπορούμε να ζήσουμε, να εργαστούμε, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα εγγόνια μας. Σεβόμενοι το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον που μας έχει κληροδοτηθεί και απαντώντας ορθολογικά στις σύγχρονες ανάγκες. Έναν τόπο όπου κάθε πολίτης ανεξαρτήτως φύλου,

ηλικίας, επαγγέλματος, ιδεολογίας, τόπου κατοικίας και καταγωγής θα μπορεί να απολαμβάνει ουσιαστικές υπηρεσίες από τον Δήμο της Χίου με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Η απαξίωση της πολιτικής κρατάει το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού μακριά από τα κοινά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οφείλουμε να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το «παλαιό» και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερά βήματα, χωρίς να διαγράφουμε οτιδήποτε θετικό έχει γίνει στο παρελθόν.

Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εκφράσει ήδη ανάλογους προβληματισμούς τόσο ως μονάδες όσο και ως οργανωμένα σύνολα διαμορφώνοντας μια δυναμική που διαρκώς ενισχύεται. Είναι αυτονόητο ότι οι συνεργασίες είναι στις προθέσεις μας και θα τις επιδιώξουμε εφόσον είναι συμβατές με τις αρχές μας.

Για επικοινωνία με την Κίνηση, εκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφή στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tiny.cc/protovoulia

Ας μην μείνουμε απαθείς και αυτή τη φορά!»

 

@ Διαβάστε επίσης: Κίνηση νέων ταράζει τις δημοτικές ισορροπίες

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ