24.2.2015 18:34

Πρώτο στάδιο ανυπακοής στην πολιτική της Χρ. Καλογήρου

• ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Διαστάσεις διάσπασης προσλαμβάνει η σοβούσα εδώ και καιρό κρίση στους κόλπους του συνδυασμού «Εμείς, για το Αιγαίο». Τα έδρανα των περιφερειακών εκπροσώπων της πλειοψηφίας από τη Χίο έμειναν σήμερα κενά (με εξαίρεση τους Κ. Παπαδόπουλο και Παν. Μπουγδάνο) ως ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα του συνδυασμού προσωπικά στη Χρ. Καλογήρου.

Η διαφαινόμενη έντονη δυσφορία για την κάθετη αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, με τους περιφερειακούς συμβούλους της Χίου να την εκλαμβάνουν ως διαρκή υποβάθμιση του ρόλου τους και τελικά του νησιού, δεν βρέθηκε τρόπος να καλυφθεί και η μη πρόσκληση των γεωγραφικών αντιπεριφερειαρχών στην τεχνική σύσκεψη για το ΕΣΠΑ και τη Νέα Προγραμματική Περίοδο στις 20 Φεβρουαρίου λειτούργησε ως θρυαλλίδα εξελίξεων.

Σήμερα το πρωί στο γραφείο του Στ. Κάρμαντζη συνεδρίασε το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Χίου, εξέτασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, διαπίστωσε ότι τα περιθώρια επικοινωνίας με την περιφερειάρχη δεν είναι τα αναμενόμενα και επιθυμητά και αποφάσισε, ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην παραστεί στη μεσημβρινή (στις 15.00) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα στην αίθουσα της τηλεδιάσκεψης εκ μέρους της πλειοψηφίας παρίσταντο μόνο ο Παν. Μπουγδάνος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα ταλαιπωρούνταν από ίωση και δεν πήρε μέρος στην πρωινή συνεδρίαση.

Διεκδικούν ρόλο

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου και κυρίως ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, νοιώθοντας το βάρος της ευθύνης και της πίεσης της κοινωνίας πολύ μεγάλο, δεν αποδέχονται τον παραγκωνισμό τους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, θεωρούν ότι έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικά στοιχεία, στερούμενοι δυνατοτήτων να παράξουν πολιτική και δείχνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, αν η Χρ. Καλογήρου δεν τροποποιήσει το μοντέλο της οριζόντιας διοίκησης, με δυνατότητες τουλάχιστον πληροφόρησης και συναπόφασης για όσες υποθέσεις αφορούν το νομό μας.

Η επίσημη αντίδραση Καλογήρου δεν έγινε εφικτό να καταγραφεί, καθώς ειδοποιήθηκε για την πρόθεση των μελών του συνδυασμού της δυο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Θα πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί ότι ο αριθμός των 5 περιφερειακών συμβούλων συν τον ήδη ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Λέσβου, κ. Καλλονιάτη, προκαλούν πια και πρόβλημα αριθμητικής ισχύος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν δεν βρεθεί άμεσα τρόπος συμβιβασμού μεταξύ των δυο πλευρών. Στην κ. Καλογήρου απομένει η ανάληψη πρωτοβουλιών πριν το πρόβλημα λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ