8.5.2015 13:17

Πρώτο βήμα για την Περιφέρεια στις Βρυξέλλες

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Συνόδου για την Επιχειρηματικότητα, με υψηλού επιπέδου ομιλητές, άμεσα εμπλεκόμενους σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν:

  • Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διακυβέρνηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη, κ. LuizDeMello.
  • Η Γενική Γραμματέας της CPMR, κα Ελένη Μαριάνου.
  • Ο Οικονομικός Διευθυντής της FTI κ. HansHack.
  • Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Νίκος Κωστόπουλος.

Οι ομιλητές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχει σε ένα καθαρά επιχειρηματικό γεγονός όπως η Σύνοδος Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι οι ελληνικές Περιφέρειες –όπως και όλες οι ευρωπαϊκές- χρειάζονται τέτοιου είδους εξωστρεφείς ενέργειες και απευθείας επαφή με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να διεκδικήσουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια Juncker plan.

Η αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια διοίκηση, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, η διάθεση συνεργασίας από τους δημόσιους φορείς και η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, αναφέρθηκαν επίσης ως οι σημαντικότεροι παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων σε μια περιοχή.

Τόσο ο κύριος Mello, όσο και ο κύριος Hack, δήλωσαν μετά την εκδήλωση πρόθυμοι να συζητήσουν προτάσεις που θα σχετίζονται με την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην προσπάθειά της να δημιουργήσει απευθείας επαφές με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και να προσελκύσει πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές. Μια προσπάθεια που γίνεται συστηματικά, με στοχευμένες δράσεις και συνεχή παρουσία στις Βρυξέλλες μέσω του γραφείου εκπροσώπησης της Περιφέρειας.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Επιχειρηματικότητας στις Βρυξέλλες, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, που διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια με τη συμμετοχή Επιτρόπων, στελεχών Διεθνών Οργανισμών και κορυφαίων στελεχών ιδιωτικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και για πρώτη φορά μετέχει ενεργά ελληνική Περιφέρεια. Φέτος την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του πολυεθνικού κολοσσού Huawei, κ. GuoPing. Στη Σύνοδο συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ