1.8.2012 16:14

Πρώτη παρέμβαση για Αμανή

 
Είναι αυτό που περιγράφεται σοφά με τη φράση «το αίμα νερό δε γίνεται». Ο Κ. Μουσουρούλης μπορεί να έπεσε στα βαθιά της ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων, διαισθάνεται παράλληλα την ευθύνη του για τη βόρεια Χίο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζήτησε από μηχανικό – και μάλιστα με ισχυρές επιστημονικές περγαμηνές – να κάνει τον οδοποιητικό κύκλο της Αμανής και να του καταθέσει πρόταση για το πώς το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι δυνατόν να επιδεχθεί βελτιώσεων. Ο μηχανικός έκανε τον κύκλο και ήδη ένα πρώτο του σημείωμα βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργού.
Ανεξάρτητα από το αν το σημείωμα αυτό θα έχει τύχει, αφού προφανώς το συγκεκριμένο έργο δεν είναι της κλειστής αρμοδιότητας Μουσουρούλη, έρχεται να … κουμπώσει στην πολύ φιλική του σχέση με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζιδάκη, οπότε ίσως προκύψει αποτέλεσμα. Για να μην πάρουν κάποιων τα μυαλά αέρα, μην περιμένετε μπουλντόζες διάνοιξης από τον επόμενο μήνα. Η κουλτούρα του υπουργού δεν πρόκειται να δεχτεί έργα αλλοίωσης της περιοχής αφενός, ενώ και η ωρίμανση ενός έργου που στην παρούσα φάση βρίσκεται αποκλειστικά σε επίπεδο σκέψης, δεν θα το επιτρέψουν.
Είναι όμως μια ένδειξη ότι η Αμανή δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ξεγραμμένη από την ατζέντα του Κωστή, έστω κι αν τα ζητήματα ακτοπλοΐας ή η τύχη των λιμανιών είναι εκείνα που έχουν τη δόξα. Άλλωστε και οι κάτοικοι της περιοχής αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία του … σπλάχνου τους σε ένα τόσο σημαντικό κυβερνητικό αξίωμα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την Αμανή, αν έχει προοπτικές ανάταξης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ