26.7.2013 9:20

Πρώτη κρούση Τριαντάφυλλου σε Χρυσοχοϊδη

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ CLEAR WAY ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Την πρώτη κρούση για την στασιμότητα που επικρατεί στο θέμα του αεροδρομίου έκανε στον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοϊδη ο Κ. Τριαντάφυλλος, ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί αλλά και τις επιπτώσεις που παρουσιάζονται στην τουριστική αναβάθμιση της Χίου.
Η συνάντηση εργασίας έγινε στη Βουλή και εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και ενεργειών του βουλευτή με στόχο τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο της Χίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κ. Τριαντάφυλλος παρουσίασε στον υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Χίου, εξαιτίας της οποίας επηρεάζονται τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που διαμορφώνουν τους τουριστικούς δείκτες του νησιού. Ο Υπουργός, επικοινώνησε, στη συνέχεια, με τον αερολιμενάρχη του Κ.Α. Χίου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον βουλευτή να έχουν, σε πρώτη φάση, προχωρήσει οι διαδικασίες, που αφορούν το clear way (ζώνη ασφαλείας) του αεροδρομίου του νησιού, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για να ανασκευάσουν την απόφασή τους tour operator του εξωτερικού να μην εντάσσουν τη Χίο στους προορισμούς των πτήσεων charter  που προγραμματίζουν.
«Ένα πιο λειτουργικό αεροδρόμιο στο νησί μας, σχετίζεται άμεσα με την πολλαπλασιαστική ανάπτυξή του σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, αλλά και με την εξωστρέφεια, κομβικό ζητούμενο, ειδικά, στην παρούσα χρονική συγκυρία», δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ