29.7.2014 15:03

Πρώτη "επίθεση" με αφορμή ΚΟΙΝΣΕΠ και τροφεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Καμία πίστωση χρόνου δεν δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου στη νέα δημοτική αρχή του Μ. Βουρνού που 1 μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της, της ασκεί κριτική με αφορμή τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η ΛΑ.Σ. εξαπολύει τα βέλη της και κατά της «Χιακής Συμπολιτείας» για την οποία τονίζει ότι πάει «πακέτο» μαζί με την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και την «Πρωτοβουλία».

Όπως εξηγεί η δημοτική παράταξη του Κ.Κ.Ε. σε συνάντηση των τριών συνδυασμών με αφορμή τα προβλήματα των βρεφονηπιακών «…προσανατολίστηκαν στη λειτουργία ΚΟΙΝΣΕΠ στους Βρεφονηπιακούς, καλώντας  ή κάνοντας συζητήσεις μάλιστα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ με άνεργους που είχαν δραστηριοποιηθεί ως συμβασιούχοι στο χώρο των βρεφονηπιακών, δημιουργώντας εύλογες αντιδράσεις από άλλους άνεργους, που κι αυτοί υπήρξαν συμβασιούχοι σε άλλα χρονικά διαστήματα.

Είναι φυσικό, στο χορό να μπουν και οι υπάρχουσες ή υπό ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ, οξύνοντας τα παζάρια εργατικής δύναμης, ρίχνοντας τις τιμές ανά εργαζόμενο, προς δόξα της καπιταλιστικής αγοράς ανθρώπινης σάρκας, ή του  «υγιούς ανταγωνισμού» όπως μας λένε οι απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας  δεξιοί, κεντρώοι και «αριστεροί».

Κερασάκι στην τούρτα οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΚΕΧ, που με περίσσιο κυνισμό δήλωσε πως «οι περικοπές φέρνουν τροφεία…» μιας και οι λέξεις αγώνας, διεκδίκηση, απαίτηση για τα αυτονόητα, δεν έχουν θέση στον κόσμο του κεφαλαίου που υπηρετούν

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επαναλαμβάνουμε :

·         Να μην προχωρήσει καμιά συζήτηση για ΚΟΙΝΣΕΠ, ιδιαίτερα πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Καμιά σύμβαση εκτός του αρμόδιου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, ασχέτως της δικής μας κάθετα αρνητικής θέσης στο θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ.

·         Αύξηση της χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου από το δήμο, με αναμόρφωση προϋπολογισμού και ιεράρχηση αναγκών, προκήρυξη θέσεων 11μηνης σύμβασης με προϋποθέσεις ΑΣΕΠ και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα έστω και τα υπάρχοντα κουτσουρεμένα, ώστε αξιοκρατικά και όχι επιλεκτικά να γίνουν οι προσλήψεις.

·         Να παρθούν αγωνιστικά  μέτρα-κινητοποιήσεις γονέων, εργαζομένων, μαζικών φορέων  κλπ, με κεντρική απαίτηση  να ενισχυθούν 100% με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι κοινωνικές δομές, οι οποίες πρέπει να είναι μόνιμες, με μόνιμους εργαζόμενους, να μην πληρώνει κανείς ωφελούμενος, δηλαδή να είναι δωρεάν και να αντιμετωπίζουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν για τον παιδικό πληθυσμό, τα ΑμΕΑ και τους ηλικιωμένους.

·         Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό.

·         Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.

·         Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες μέχρι την κατάργησή τους .

·         Καμιά οικονομική επιβάρυνση για  παιδιά ανέργων, πολύτεκνων και ΑμΕΑ.

·         Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

·         Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ