18.6.2012 13:36

Πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Χίο

 
Eυχαριστούμε τους πολίτες της Χίου που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υιοθέτησαν τη πρόταση του κατά της πολιτικής του μνημονίου και υπέρ μιας πολιτικής που ανοίγει το δρόμο στην ελπίδα.
Το 18,4% είναι ένα ποσοστό που μας δίνει  και στη Χίο τη δυνατότητα από πολύ καλύτερη θέση να παλέψουμε για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Δεσμευόμαστε στους  πολίτες της Χίου που  εμπνεύστηκαν και συσπειρώθηκαν μαζί μας ότι θα είμαστε μαζί τους στις πρώτες γραμμές του αγώνα για να αρθούν οι καταστρεπτικές για τη κοινωνία πολιτικές του μνημονίου.
Όπως επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα, ο δρόμος προς την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν ήταν εύκολος. Οι πολίτες είχαν να ξεπεράσουν το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε κεντρικά από τις δυνάμεις του συστήματος και των ελεγχόμενων από αυτά ΜΜΕ. Στη Χίο, είχαν να αναμετρηθούν με ένα ιδιαίτερα ισχυρό τοπικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, το οποίο άσκησε με πολλούς τρόπους πιέσεις και εκβιασμούς για να παρατείνει όσο γίνεται την κυριαρχία του. Αυτό συνέβαλε να μην επιτευχθεί οριακά ο στόχος για βουλευτή της αριστεράς και στη Χίο, κάτι που θα επέφερε ένα ισχυρότατο πλήγμα στο τοπικό πολιτικό κατεστημένο.
Είναι σαφές από τα αποτελέσματα της Χίου ότι τα ιδιαίτερα οικονομικά και γενικότερα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά του νησιού δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες για την ευρύτερη υιοθέτηση των μηνυμάτων της αριστεράς. Όμως  η αποφασιστική άνοδος του εκλογικού ποσοστού μας καθιστά περισσότερο δυνατούς και αποφασισμένους για να συνεχίσουμε τους ενωτικούς αγώνες που είναι τόσο απαραίτητοι όσο ποτέ.
ΧΙΟΣ 18-6-2012
Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ