26.2.2015 14:43

Πρόθεση για αγορά της ΒΙΑΛ και στο βάθος ΣΜΑ

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αγοράσει τις παλιές εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΑΛ. προκειμένου το κτίριο να αποτελέσει οργανωμένο χώρο, ανακύκλωσης και διαλογής απορριμμάτων αλλά και στέγασης οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Μάλιστα η πραγματική είδηση είναι ότι μετά από δύο χρόνια τέθηκε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της ΒΙΑΛ, από τον Κοφινά που συζητούταν μέχρι πρότινος.

«Όχι στον δανεισμό»

Η διαφωνία δεν άργησε να έρθει με τις αντιπολιτεύσεις να εστιάζουν στον τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς του κτιρίου το κόστος του οποίου υπολογίζεται (πρόχειρα) περί το 1 εκ. ευρώ.

Η αρχική εισήγηση της δημοτικής αρχής το κόστος αγοράς να καλυφθεί μέσω δανεισμού προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Π. Λαμπρινούδη όσο και του Μ. Σκούφαλου που σημείωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστεθούν επιπλέον βάρη στην πλάτη του Χιώτη πολίτη.

Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος πρότεινε διαβούλευση με τα Καμπόχωρα καθώς όπως είπε δεν μπορεί ο Δήμος να πραγματοποιήσει μία αγορά χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τους πολίτες αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης.

«Δεν μπορούμε να χρεώσουμε τον Δήμο και να πάθουμε τα καλά του Κοφινά. Χρειαζόμαστε και στη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Λαμπρινούδης.

Από την πλευρά της η Ε. Φρεζούλη εστίασε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ανακύκλωση σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο και με διαδικασίες που επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Τελικά μετά τις εκφρασμένες αντιδράσεις τροποποιήθηκε η αρχική εισήγηση του Μ. Βουρνού κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε καταρχήν την πρόθεση αγοράς και την εκτίμηση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου από εκτιμητή ενώ τα υπόλοιπα σκέλη της εισήγησης για δημιουργία ΣΜΑ, σταθμό διαλογής, και δημοτικό πρατήριο καυσίμων παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση.

Την τελική πρόταση καταψήφισαν οι Παντελής Στεφάνου, Στέλιος Καμπούρης και Μάρκος Σκούφαλος, ενώ ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης απήχε από την διαδικασία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ