29.3.2013 14:40

Πρώτες «καμπάνες» για τις πληγές των Αναπτυξιακών

Τα σπασμένα της ατιμωρησίας δεκαετιών αρχίζουν να πληρώνουν και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Η αρχή γίνεται από τη γειτονική Μυτιλήνη, όπου ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, Ευστρ. Μουφλουζέλης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ το διάστημα από 1ης Ιουνίου 2009 ως 31ης Φεβρουαρίου 2011. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΑΕΝΑΛ, Π. Βογιατζής, συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, δε δικάστηκε, κάνοντας χρήση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο δικηγόρος του, Θέμης Κεφάλας, ζήτησε ο φάκελος να παραπεμφθεί στη Βουλή, όπως γίνεται για όλους τους βουλευτές. Αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Νομικοί κύκλοι στη Μυτιλήνη υποστηρίζουν πάντως ότι η ποινή είναι ιδιαίτερα αυστηρή. «Είναι η πρώτη φορά που μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΝΑΛ καταδικάζεται για τις υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το ΙΚΑ. Η απόφαση αυτή, ακόμη κι αν ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό, δείχνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους διοικούντες την ΑΕΝΑΛ. Αν ευσταθεί η παραπάνω εκτίμηση, είναι βέβαιο πως και σε επόμενες δίκες θα δούμε εξίσου αυστηρές ή και αυστηρότερες ποινές», εκτιμά η εφημερίδα «Eμπρός».

Είναι ξεκάθαρο ότι η αυστηρή στάση της Δικαιοσύνης, που ξεκίνησε από τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες, επεκτείνεται τώρα και στους αυτοδιοικητικούς, με το ερώτημα αν η κακοδιαχείριση σε μια σειρά από επιχειρήσεις των ΟΤΑ και στη Χίο θα φέρει σε εξίσου δύσκολη θέση και αιρετούς στο νησί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ