26.2.2015 11:33

Προτεραιότητα στους δρόμους της... Λέσβου

ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗ- ΠΕΤΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ... ΥΠΟΨΙΕΣ

Μία μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε χθες από την ανάρτηση στο Facebook του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τα έργα, Θοδ. Βαλσαμίδη, ο οποίος αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρουσιάζοντας, προφανώς κατά την κρίση του τα έργα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο νέος οδικός άξονας Καλλονή - Πέτρα είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ήδη από το Νοέμβριο θέσαμε το θέμα της χρηματοδότησης του έργου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών...».

Η καλοπροαίρετη στη βάση της διαπίστωση του κ. Βαλσαμίδη, βρήκε πρόσφορο έδαφος για σχόλια σε τοπικό επίπεδο, καθώς διατυπώθηκαν παράπονα και στον «π» για το κατά πόσο μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης να ορίζει τι είναι προτεραιότητα για την περιφέρεια και τι όχι. «Κατανοούμε ότι ζει στη Μυτιλήνη όμως θα πρέπει να αντιληφθεί ότι Περιφέρεια δεν είναι μόνο το νησί που ο ίδιος διαμένει και προφανώς προτεραιότητα δεν είναι οτιδήποτε θέλουν να ακούν οι συντοπίτες του», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει τι αποτελεί προτεραιότητα και τι όχι. Αυτή είναι δουλειά του Συμβουλίου», κατέληγαν στις αναφορές τους.

Προβληματίζει η νέα Προγραμματική Περίοδος

Δύσκολο ανήφορο θα έχει Χίος προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μπορέσει σταδιακά να εντάξει έργα στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει είτε στη Μυτιλήνη, είτε και αλλού, το νησί δείχνει να μειονεκτεί σημαντικά στην ωριμότητα έργων, την ίδια ώρα που κανείς δεν ξέρει να πει ακόμη με σιγουριά ποιο έργο θα μπορέσει τελικά να ενταχθεί. «Δεν είναι καλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει. Πρέπει να καλυφθεί μεγάλη απόσταση», δήλωσε γνώστης της κατάστασης στον «π», εκφράζοντας και τον προβληματισμό του για τη διάθεση που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο να καταγραφούν και να ωριμάσουν σοβαρές προτάσεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ