17.6.2013 22:30

Πρόταση εννέα σημείων από τον Πρωθυπουργό

Πρόταση εννέα σημείων για την απεμπλοκή από την κρίση παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη. Στην πρόταση περιλαμβάνεται:

1) Η συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμά της.

2) Η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού.

3) Η άμεση κατάθεση του ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και η κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ των θέσεων όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου.
4) Συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων.
5) Ορισμός αξιόπιστου στρατηγικού συμβούλου για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
6) Ορισμός αρμόδιου υφυπουργού με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση χωρίς να παραμερίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
7) Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ.
8) Συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και
9) Συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Θέλω να αναβαπτίσουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό, για να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για να μην ακυρωθεί η ευκαιρία του αγωγού ΤΑΡ σε συνδυασμό με τη ΔΕΣΦΑ που αναβαθμίζουν γεωστρατηγικά τη χώρα», φέρεται να δήλωσε κατά τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ