22.3.2012 14:43

Πρωταγωνιστές: Τι θα δείτε την Κυριακή στο MEGA

 
Τον περασμένο Δεκέμβρη 34 νέοι πιάστηκαν στην Χίο ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κατηγορία που επισείει ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Από τότε σχεδόν ξεκινάει και η έρευνα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», που μεταδίδεται την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 23.30, για να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στο όμορφο ακριτικό νησί.
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησαν:
Τρία φυλακισμένα παιδιά απ' την «συμμορία των Locos» – αυτό σύμφωνα με την αστυνομία ήταν το όνομα της οργάνωσης.
Η Μαίρη, 18 ετών. Περιγράφει τη ζωή της στη Χίο καπνίζοντας χασίς «24 ώρες το 24ωρο» αλλά και τη νέα της ζωή στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.
Ο Χάρης, 20 ετών. Αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η οργάνωση αλλά ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον «για όσους δεν είχαν συλληφθεί ξανά».
Ο Κώστας, 15 ετών ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο αρχηγός των baby Locos. Μιλάει για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, τους «τσαμπουκάδες» αλλά και την αγάπη του για την Ραπ μουσική. Ο Κώστας τραγουδάει τους πρώτους στίχους που συνέθεσε στη φυλακή.
Επίσης στην εκπομπή μιλούν:
- Ο Χρήστος, 30 ετών (ο οποίος συνελήφθη αλλά δεν προφυλακίσθηκε). Μιλά για τη βίαιη συμπεριφορά της συμμορίας στο νησί αλλά θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί η ελληνική φυλακή να σωφρονίσει έναν ανήλικο.
- Η Καίτη Σβιγάκη, μητέρα ενός 18χρονου αγοριού. Κατηγορεί την αστυνομία γιατί άργησε να δράσει.
- Η Αφροδίτη και ο Δημήτρης Γκαλιμανάς γονείς ενός αγοριού 21 ετών. Αποκαλύπτουν ότι η δράση της νεανικής συμμορίας ήταν κοινό μυστικό στο νησί.
- Ο Γιάννης Μισετζής, πατέρας μιας 19χρονης κοπέλας. Χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» τη σύλληψη της κόρης του και μιλά σκληρά για τις ευθύνες της οικογένειας και του σχολείου.
Αποκαλυπτικοί είναι και οι «ειδικοί» που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
- Ο Γιώργος Κεβόπουλος - διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, επικεφαλής της επιχείρησης.
- Ο Κυριάκος Αφενδούλης, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν συμμαθητές των παιδιών του.
- Η Ελένη Βουτιέρου, ψυχίατρος στο Νοσοκομείου Χίου που ζητάει να μην σκεπάζουμε κάτω από το χαλί τα κοινωνικά μας προβλήματα.
- Η Εμμανουέλα Κετσιατζή, εισαγγελέας ανηλίκων και πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χίου. Υπεραμύνεται της σκληρής απόφασης για προφυλάκιση τόσων ανηλίκων λέγοντας ότι η απόφαση ήταν των γονέων, οι οποίοι πήγαιναν στο γραφείο της και ζητούσαν μια λύση.
Η εκπομπή αποφάσισε να παραποιήσει τα στοιχεία όλων των ανήλικων που πρωταγωνιστούν στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση.
Έρευνα: Λίνα Παπαδάκη
Κάμερες: Μαρία Μαράκη – Νίκος Βαμβακίδης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ