16.9.2015 19:09

Πρώτα θα τον ξεράνουν και μετά θα τον δώσουν

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Άλλη μια αναβολή κι ακόμη μια τροποποίηση των όρων δημοπράτησης του Βοτανικού κήπου έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής.

Για ακόμη μια φορά, με τον Βοτανικό κήπο και τα φυτά του να πνέουν τα λοίσθια, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν επί όρων δημοπράτησης που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ο παραλογισμός

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός ότι στους όρους δημοπράτησης και στις υποχρεώσεις του μισθωτή περιλαμβάνεται η ταυτοποίηση όλων των φυτών (20.000 ο αριθμός τους)  με την κάθε μια να κοστίζει 150 ευρώ;

Την εύστοχη αυτή παρατήρηση έκανε ο Ανδρ. Βεργίτσης με τους υπόλοιπους συμβούλους να την αποδέχονται αλλάζοντας για ακόμη μια φορά τους όρους δημοπράτησης.

Επί δυο μήνες ίσως και παραπάνω ο δήμος προσπαθεί να δημοπρατήσει ένα έργο αλλάζοντας και ξανά αλλάζοντας τους όρους δημοπράτησης του, την ώρα που η ουσία είναι πως θα ήταν «ευτυχής» αν βρίσκονταν έστω και ένας να διαχειριστεί τον Βοτανικό κήπο.

Πάει τελείωσε

Η καθυστέρηση για τη δημοπράτηση του κήπου αποτελεί τη χαριστική βολή και την πλήρη καταστροφή του, ισχυρίστηκε ο Π. Λαμπρινούδης ζητώντας να επισπευσθεί η διαδικασία και οι υπηρεσίας να μην συνθέτουν τους όρους μέσα από τα γραφεία τους αλλά με βάση την πραγματικότητα.

Στο ίδιο ύφος και ο Στ. Καμπούρης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει αναλυθεί στη σύνταξη και τροποποίηση όρων δημιουργώντας προσκόμματα στον όποιο ενδιαφερόμενο θα μπορούσε να υπάρξει για τη λειτουργία του βοτανικού κήπου.

Εντέλει, Ο βοτανικός κήπος θα δημοπρατηθεί για 8 χρόνια με αντίτιμο 1.000 ευρώ το χρόνο και με όρους και προϋποθέσεις που σίγουρα δυσχεραίνουν τον όποιος ενδιαφερόμενο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ