21.4.2017 20:00

Προσωπικές βολές σε Μηταράκη από Ανδρ. Μιχαηλίδη και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Διαστάσεις προσωπικής αντιπαράθεσης επιδιώκει να δώσει στο βαρύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης που εξαπέλυσε χθες ο Νότης Μηταράκης κοινή ανακοίνωση του βουλευτή και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Με παλαιοκομματική φρασεολογία επιτίθεται προσωπικά στο βουλευτή της Ν.Δ. κι ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίζονται ότι είναι ικανοποιημένοι από την πορεία των μεγάλων έργων στη Χίο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Διαβάζοντας το περιεχόμενο των ερωτημάτων του κ. Μηταράκη, μια φράση μας έρχεται στο μυαλό: Κοίτα ποιος μιλάει. Μάλλον ξεχνάει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν επί 40 χρόνια τη χώρα και ότι  ο ίδιος ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης και  μάλλον αγνοεί ή δεν έχει προλάβει να μάθει τα θέματα της  Χίου, μιας και εμφανίστηκε πρόσφατα στο νησί μας.

Αναγνωρίζουμε τη βιασύνη και το άγχος του για το εάν θα είναι αυριανός βουλευτής Χίου και επίσης την ανάγκη του να δίνει συνεχείς εξετάσεις «αρτιότητας» και «υπευθυνότητας», αλλά όλα έχουν τα όρια τους .

Αν στην ΝΔ έχουν συνηθίσει τα ψέματα, τις ανακρίβειες και τους ψευτοεντυπωσιασμούς, μάλλον δεν μας υπολόγισαν σωστά.

Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της Αντιπολίτευσης να παρουσιάζονται όλα «σούπα», διαβάζουμε ότι τώρα ανακάλυψε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της Χίου και την εγκατάλειψη της από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτά τα δύο χρόνια.

Αναρωτιόμαστε ποιές ενέργειες έκανε ο ίδιος -εκτός από λόγια- και αν θυμάται ότι η Χίος παρέμενε επί χρόνια ένα νησί ημιτελών έργων που ακόμα και σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να ξεκολλήσει.

Εμείς θα αναφερθούμε ενδεικτικά σε περιπτώσεις που επικαλείται και που αποτελούν οφθαλμοφανείς διαστρεβλώσεις.

•         Το έργο του clear way προχώρησε από την παρούσα κυβέρνηση, οι μελέτες για την επέκταση της οδού Χρήστου μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν από το Δήμο, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες από το αρμόδιο Υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου.  

•         Ως προς το master plan του λιμανιού εκκρεμούν μια σειρά από βήματα από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου (κατάθεσή του στην ΕΣΑΛ για έγκριση, εκπόνηση οριστικών μελετών) πριν αναζητηθεί χρηματοδότηση.

•         Αναφορικά με την επένδυση στα Κεραμεία, μετά την ένταξη στην διαδικασία Fast truck , εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στον επενδυτή να προχωρήσει το έργο. Στο σημείο αυτό περιμένουμε από τον κ. Μηταράκη να μας ενημερώσει πότε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου δήλωσε ανοικτά την αντίθεση της με την επένδυση στα Κεραμεία.

  • Για τις Δικαστικές Φυλακές νοιαζόμαστε έμπρακτα και όχι στα λόγια. Έχουν ήδη γίνει επισκέψεις, - παρεμβάσεις και έχει για τον λόγο αυτό δρομολογηθεί επίσκεψη ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα στο νησί μας. Έχουν επίσης γίνει και όλα τα αναγκαία για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των κρατουμένων και των εργαζομένων. Εμείς δουλεύουμε χωρίς να θέλουμε φωτογραφίες και δημοσιότητα σε κάθε μας κίνηση.
  • Για το Δικαστικό Μέγαρο ο Υπ. Δικαιοσύνης  κ. Κοντονής, σε συνάντηση με την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, δεσμεύτηκε να αναζητηθεί το ποσό των 400.000 ευρώ που υπήρχε σε κωδικό της εταιρίας «Θέμις Κατασκευαστική» για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου καθώς και για την εκ νέου δημοπρασία του έργου με άλλη εταιρία που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη εργολαβία, στο άμεσο κιόλας μέλλον.

•    Οι εργασίες σε πολλά από τα έργα στα οποία αναφέρεται (περιφερειακός πόλης, γέφυρα Παντουκιούς) έχουν ήδη επανεκκινήσει ή ολοκληρωθεί. Όσον δε αφορά  το έργο Κόρης Γεφύρι θα παραδοθεί άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, να ενημερώσουμε τον κ. Μηταράκη ότι είναι η κυβέρνηση μας  αυτή που πέτυχε πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013  γλιτώνοντας τη χώρα από την επιστροφή χρημάτων στην Ε.Ε. - και ενεργοποίησε τα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2014-2020 νωρίτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Είναι φαιδρό και υποκριτικό να αναφέρεται ο κ. Μηταράκης  στις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου, το οποίο εξ’ άλλου  ψήφισε, όταν ο ίδιος και η παράταξη του είναι λάτρεις των μνημονίων και όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  κ .Γεωργιάδης «αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα τα είχαμε εφεύρει….»

Νοιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε  για ένα καλύτερο αύριο χωρίς μνημόνια και επιτροπεία. Η χώρα μας θα βγει σύντομα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και αυτό είναι που φοβάται όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ