29.9.2014 10:00

Προσκύνημα και Μνημόσυνο στην Αγ. Φωτεινή

Έγινε και  φέτος  η υποχρέωση μνήμης  για τους αδικοχαμένους Έλληνες από την καταστροφή της Σμύρνης .Το προσφυγικό πολιτιστικό Σωματείο ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ πιστό στον  δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Ανδρέας Αξιωτάκης   ταξίδεψε στην Σμύρνη  για το ετήσιο μνημόσυνο στον ιερό Ναό Αγίας ΦΩΤΕΙΝΉΣ. 
Αρκετές  εκατοντάδες  πιστοί από την Χίο άναψαν ένα κεράκι στην μνήμη τους. Το  τρισάγιο  έψαλε  ο παπα Γιάννης Μπογής με τον  Διάκονο  Ιωάννη Βορριά ενώ δυο λόγια  είπε ο πρόεδρος του Φάρου  Ανδρέας  Μιχαηλίδης  Αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού της Αγίας Φωτεινής , και τους δύο πρόσφατα  αποδημήσαντες ιερείς , τον παπα-Γιώργη Λιαδή  και το παπα-Μανώλη Τζιώτη.
Ένα  ταψάκι κόλλυβα φτιαγμένα από τις γυναίκες του Φάρου  μοιράστηκαν  έξω από την εκκλησία μαζί μ ένα   καλοσυνάτο κέρασμα  των ανθρώπων που μένουν εκεί .
Τα πρόγραμμα περιελάμβανε κι επίσκεψη στον ναό του Αγίου Βουκόλου πρόσφατα ανακαινισμένου από τον Δήμο Σμύρνης . Η ελπίδα να ξαναδοθεί στους Χριστιανούς προς λειτουργία  παραμένει μετά την  πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Τουρκία . «Dum spiro spero» έλεγαν οι Λατίνοι  κι εμείς « Όσο αναπνέουμε ελπίζουμε». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Σμύρνη για να  λειτουργήσει στον ναό του Αγίου Βουκόλου και στη συνέχεια για πρώτη φορά στον Άγιο Χαράλαμπο του Τσεσμέ.  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ να είμαστε καλά να ξαναπάμε .

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ