11.5.2015 12:00

«Προσκόμματα και αδικαιολόγητες επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση»

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ

Στο στόχαστρο του Ν. Μηταράκη μπαίνουν και πάλι οι καθυστερήσεις επέκτασης του αεροδρομίου προς βορρά, με τον ίδιο να καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, αλλά και προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Μηταράκης χαρακτηρίζει την επέκταση του διαδρόμου ως απαραίτητο βήμα για την ανάπτυξη του νησιού και αίτημα των πολιτών εδώ και δεκαετίες.

«Ήδη η προηγούμενη Κυβέρνηση, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις διοικητικές αποβολές είχε παραλάβει και τυπικά και ουσιαστικά την έκταση. Παράλληλα δρομολόγησε και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του διαδρόμου, στη σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού, στην παράκαμψη του παραλιακού δρόμου, κλπ», αναφέρει εισαγωγικά ο Χιώτης βουλευτής για να διαπιστώσει λίγο αργότερα αδιαφορία και προσκόμματα υλοποίησης του έργου από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.

«Στην «κακοδαιμονία» της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι παντελώς αδικαιολόγητες επιφυλάξεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, αντί να συμβάλουν με την στάση τους στην υλοποίηση του έργου, υπόσχονται νέα συλλογή στοιχείων και ένα νέο και εξαντλητικό διάλογο του κόμματος με την τοπική κοινωνία, ο οποίος έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες δηλώσεις τους που μόνο την επιτάχυνση του έργου δεν προοιωνίζουν! Και βέβαια δημιουργούν την αίσθηση ότι το κόμμα ασκεί εκτελεστική εξουσία» καταλήγει ο ίδιος, ερωτώντας τους Υπουργούς:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται από πλευράς χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου; Πόση είναι η υφιστάμενη καθυστέρηση και με ποιον τρόπο σχεδιάζεται αυτή να ανακτηθεί;

2. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τις αιτίες της καθυστέρησης; Έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών οι πιστώσεις για την ΥΠΑ για το 2015 και αν όχι πότε τελικά θα γίνει αυτό;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ