25.4.2013 14:42

Πρόσκληση στο «ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ»

Η ευκαιρία στη Χίο να υποδεχτεί το «Ελλάς Liberty», δηλαδή το πλοίο «Arthur M. Huddell», που έχει μετατραπεί σε πλωτό μουσείο, αιτείται να δοθεί  στον καπ. Β. Κούζιλο ο αντιπεριφερειάρχης.
«Η Χίος, ένας από τους σημαντικότερους ναυτότοπους της Ελλάδας, επάνδρωνε επί δεκαετίες τα πλοία της ελευθερίας, συνδέοντας αδιάσπαστα τη μοίρα και τη ζωή του νησιού με τη θάλασσα και γράφοντας με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ναυτικής ιστορίας της Ελλάδας.
Γι’ αυτό και παρακαλούμε να δώσετε στη Χίο την ευκαιρία να υποδεχθεί στο λιμάνι της το ιστορικό πλοίο και στους ναυτικούς που υπηρέτησαν τα liberty ships την ευκαιρία να δείξουν στα εγγόνια τους πώς ταξίδευαν στους ωκεανούς, μεταφέροντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου με τα πλοία αυτά», αναφέρει ο κ. Γανιάρης, θέτοντας στη διάθεση του την Περιφερειακή Ενότητα Χίου για να διευκολύνει με κάθε τρόπο την επίσκεψη του πλοίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ