19.3.2012 14:31

Προσαυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Λ.Α.Σ.

Ανακοίνωση για το θέμα της καταβολής των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, στην οποία εξαπολύει τα πυρά της κατά της δημοτικής αρχής αφού εάν τα τροφεία δεν καταβάλλονται από 5 έως 25 κάθε μήνα τότε θα επιβάλλονται προσαυξήσεις.
Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:
«Το μαχαίρι στο λαιμό των γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών βάζει η δημοτική αρχή Χίου, την ώρα που στενάζει ο εργατόκοσμος και οι λαϊκές οικογένειες από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Με θράσος η Δ/νση των σταθμών ενημερώνει του γονείς των παιδιών ότι τα τροφεία θα πρέπει να καταβάλλονται από τις 5 έως τις 25 του κάθε μήνα, δίνοντας περιθώριο για να μην υπάρχουν προσαυξήσεις μόνο ένα μήνα, την ώρα που η ανεργία, η υποαπασχόληση, η ακρίβεια και η ανέχεια μαστίζει τις χιώτικες οικογένειες.
Οι φορομπήχτες της δημοτικής αρχής απειλούν μάλιστα ανερυθρίαστα ότι μετά το πέρας του ενός μήνα θα έχουν οι γονείς τις «νόμιμες» προσαυξήσεις, σύμφωνα με τα όσα φοροεισπρακτικά ισχύουν στα δημοτικά ταμεία.
Λες και οι όποιες λαϊκές οικογένειες που καθυστερούν τα τροφεία το κάνουν επειδή είναι μπαταξήδες.
Καλούμε του γονείς όλων των βρεφονηπιακών σταθμών να αγωνιστούν μαζί  μας για:
 

  • Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.
  • Να μην αποδεχτούν οι γονείς τους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής και των επιμελών υπαλλήλων της που αποδέχονται το ρόλο του φορομπήχτη με τη δικαιολογία «ότι κάνουν τη δουλειά τους». Η ταξική αλληλεγγύη επιβάλλει να βρισκόμαστε στο πλευρό των αδικημένων και όχι των προθύμων του μαύρου μετώπου σε τοπικό επίπεδο. Τους καλούμε λοιπόν  να πληρώνουν όταν έχουν και αν έχουν, μέχρι με την πάλη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να επιβάλλουμε την εξουσία του λαού που θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ