19.11.2014 11:00

Προς το παρόν μεταπείστηκε

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Οι … μετασεισμικές παρενέργειες της απόφασης Καλογήρου να χαράξει μια οριζόντια μορφή διοίκησης στην Περιφέρεια δεν έχουν ακόμα κοπάσει. Μέσα στο συνδυασμό της συγκρούονται έντονα δυο τάσεις. Η πρώτη αναγνωρίζει το δικαίωμα στην περιφερειάρχη να δοκιμάσει την τομή. Η δεύτερη ισχυρίζεται ότι προκαταβολικά μια τέτοια δοκιμασία πρέπει να θεωρείται αποτυχημένη, δεδομένης της νησιωτικής ιδιομορφίας του Βορείου Αιγαίου.

Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Παιδείας έχει οριστεί ο Π. Καλογεράκης. Έχω όμως την εντύπωση ότι ο κ. Παύλος παραμένει δυσαρεστημένος. Όχι γιατί δεν του δόθηκε αξίωμα αντιπεριφερειάρχη, όσο γιατί η «οριζόντια» εκχώρηση αρμοδιοτήτων διαπίστωσε ότι δεν είναι και τόσο … οριζοντιωμένη.

Εκείνο δε που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Π. Καλογεράκης είχε έτοιμη την παραίτηση του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. Την οποία ανέστειλε προσωρινά, έπειτα από πιέσεις που του ασκήθηκαν από Χιώτες συναδέλφους του, με την προσμονή ότι η Χρ. Καλογήρου θα έρθει στη Χίο και θα εξηγήσει αναλυτικά στους συνεργάτες της όσα έχει στο μυαλό της. Οπότε καλό θα ήταν η περιφερειάρχης να το επισπεύσει, μήπως κι αποκτηθεί σταδιακά μια συνοχή μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων της κι αρχίσει η μηχανή να δουλεύει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ