22.1.2013 13:51

Προς όφελος των νησιών το πρόγραμμα έκδοσης Visa

ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος για την έκδοση Visa Schengen στα ελληνικά νησιά κατέθεσε ο Χιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος.

 

Όπως επισημαίνει ο ίδιος οι διαβεβαιώσεις που έδιναν τα συναρμόδια υπουργεία ήταν προς την κατεύθυνση της συνέχισης του προγράμματος ενώ σε ότι αφορά στη Χίο είχε εξασφαλιστεί η αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προκειμένου να διευκολύνεται η διαδικασία έκδοσης VISA.

«Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

  • Ισχύει η, μέχρι πριν λίγο καιρό, θετικά διακείμενη πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργείων για τη συνέχιση του επιτυχημένου, όπως χαρακτηρίζεται, προγράμματος;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα έκδοσης visa στις περιοχές που μέχρι πρότινος ίσχυε, πάντα, υπό τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προασπίζεται η εθνική  ασφάλεια;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ