5.2.2013 15:52

Προς επίταξη των ναυτικών προχωράει το Υ.Ε.Ν.

• “ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Τις επόμενες ώρες θα ενεργοποιηθεί κατά πληροφορίες η επιστράτευση των ναυτεργατών καθώς το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να ακολουθήσει τη ρότα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων. Το ενδεχόμενο το είχε αφήσει ανοικτό χθες βράδυ με τις δηλώσεις του ο υπουργός στην περίπτωση που η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσιζε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κάτι που έπραξε σήμερα το πρωί με νεότερη απόφασή της.

Συνδικαλιστικοί φορείς σημείωναν ότι το μέτρο της «επιστράτευσης» δεν θα «πτοήσει» τους ναυτικούς υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν το μέτρο διατηρήθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα χωρίς να εμποδίσει τους ναυτεργάτες να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ στις 6 το απόγευμα αύριο προσδιορίστηκε να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι «τρεις» αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την τρομοκρατία, αλλά και για την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης που έχει ως κύριο θέμα τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Για τον τελευταίο σε κοινοτικό επίπεδο υπάρχουν διαφωνίες κάτι που αποκάλυψε πρόσφατα η Γαλλική πλευρά. Όπως και να έχει το πράγμα για την ενεργοποίηση της επίταξης των ναυτεργατών απαιτούνται διαδικασίες που η ολοκλήρωσή τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα συμπέσουν χρονικά με τη νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής της ΠΝΟ όπου και θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της κινητοποίησης αλλά και με τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης του Μαξίμου.

ΠΗΓΗ: THESEANATION.GR

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ