4.4.2012 9:39

«Προωθούν συμφέροντα αγνοώντας ανάγκες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή Χίου για άρνηση να εντάξει προ Ημερήσιας ΔΙάταξης τα θέματα που πρότεινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην ανακοίνωση επισημαίνει:
Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος απέδειξαν ότι αποτελούν το πολιτικό προσωπικό  προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ακολουθούμενης πολιτικής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Πεισματικά αρνήθηκαν να βάλουν προς συζήτηση τα θέματα που είχε θέσει για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορούσαν στα μέτρα δασοπροστασίας που πρέπει να ληφθούν μπροστά στη θερινή περίοδο και στην ανάδειξη των περιαστικών περιοχών σε προστατευμένες περιοχές, στις θέσεις που πρέπει να αναπτύξει το ΔΣ ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και στην προωθούμενη ναρκωκουλτούρα και τέλος στο επίμαχο θέμα για την καταστροφική  επέλαση της Ρόκας –Ιμπερτρόλα στο νησί.
Για το τελευταίο θέμα του Ρόκα, ήταν και πάλι χαρακτηριστική η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και  ειδικά του δημάρχου να παίξουν το ρόλο του λαγού για τη συγκεκριμένη επένδυση, όπως άλλωστε το είχαν πράξει πριν ένα χρόνο , όταν οι επενδυτές ενημέρωναν στο κτίριο της Περιφέρειας για σχέδιά τους και τότε ο Δήμαρχος μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Μεννή παζάρευαν αντισταθμιστικά οφέλη , ασχέτως αν ένα χρόνο μετά ο κ. Λαμπρινούδης δε θυμάται…
Κάτω από την πίεση και της Λαϊκής Συσπείρωσης και των παρευρισκόμενων φορέων τελικά δεσμεύτηκε για να μπει η υπόθεση της συγκεκριμένης επένδυσης για συζήτηση  στις 9 Απρίλη.
Το μόνο θέμα που συζήτησε το ΔΣ από αυτά που θέσαμε ήταν αυτό της ανεργίας και των μέτρων που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή για τους άνεργους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας,  χωρίς όμως η συμπολίτευση να μπορέσει να αρθρώσει κάτι το ουσιαστικό πέρα από εκφράσεις συμπόνιας και κατανόησης, αλλά και συνειδητού αποπροσανατολισμού  από το Δήμαρχο.
Χαρακτηριστικός πάντως στο θέμα ήταν ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου του ΠΑΣΟΚ Μυριαγκού Βασίλη, ο οποίος σε ρόλο προβοκάτορα, τορπίλιζε τη συζήτηση σε όλη τη διάρκεια της, ειρωνευόμενος τις θέσεις μας για το επίδομα ανεργίας, που ζητούσαμε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να φτάνει στα 1130 ευρώ για να μπορεί κάποιος όσο είναι άνεργος να ζει αξιοπρεπώς,  αποκαλούσε λαϊκιστές τους δημοτικούς μας συμβούλους όντας χορτασμένος  φαίνεται ο ίδιος, κηρύττοντας το ραγιαδισμό και την υποτέλεια στους αστικούς νόμους και στις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας που ο ίδιος υπηρετεί , ως εκλεκτός του σιτιζόμενου ,νομίμως βεβαίως, πολιτικού ιερατείου.
Με περίσσιο θράσος, χαρακτηριστικό της Πασοκικής νοοτροπίας, προσπάθησε να δώσει μαθήματα ευθύνης στη Λαϊκή Συσπείρωση, αυτός που ως πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Ιωνίας την παρέδωσε με χρέος 70000 ευρώ με πληρωμές χωρίς παραστατικά, γι αυτό και ήταν ένας από τους λόγους που η νέα ΔΗΚΕΧ αντιμετώπισε πρόβλημα λειτουργίας στην αρχή.
Την κατάντια του ευτυχώς δεν ακολούθησαν οι επόμενοι ομιλητές της πλειοψηφία και ο Δήμαρχος, που  για να αποφύγει να δεσμευτεί πάνω στις θέσεις μας περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα παροχών,  λες και είμαστε από άλλο πλανήτη. Τελικά όμως:
• Αρνήθηκε να αυξηθούν τα κονδύλια στην Πρόνοια
• Αρνήθηκε να απαλλαγούν από τα ανταποδοτικά τέλη οι άνεργοι, και να μειωθούν στους αναξιοπαθούντες κατά 30%.
• Αρνήθηκε να συγκεντρώνει ο δήμος εκτός από τρόφιμα και ρουχισμό καθώς και τα πρώτα σχολικά είδη για τις αναφερόμενες οικογένειες.
• Αρνήθηκε να διεκδικήσει τα 60 εκατομμύρια παρακρατημένους πόρους από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που είναι αρπαγμένα δικά μας λεφτά.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά αποδείχτηκε το πόσο μακριά από τα προβλήματα του λαού βρίσκονται τέτοιου είδους δημοτικές αρχές που είναι νεροκουβαλητές των πολιτικών των αστικών κομμάτων και της ΕΕ.
Καλούμε το λαό της Χίου, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαία, όλους αυτούς που υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους,  να αγωνιστούν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φύγουν από τα σβέρκα τους τέτοιες δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις της Ιερής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος που αφεντικό στον τόπο του θα είναι ο ίδιος ο λαός.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ