14.10.2014 12:25

Πρόωρο μαχαίρι σε γεύματα και εκδρομές του ΚΑΠΗ Δήμου Χίου

ΔΕΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ

Την παροχή σίτισης στα μέλη του ΚΑΠΗ διέκοψε η νέα διεύθυνση του, επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, ενώ απουσιάζουν και οι κτιριακές προδιαγραφές και οι απαραίτητες πιστώσεις από το δημοτικό προϋπολογισμό.

Η νέα υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, Ευγενία Ασλανίδη, δηλώνει ότι το Νομικό Πρόσωπο προσπαθεί να βρεί λύσεις στο θέμα, με στόχο τη λειτουργία του ΚΑΠΗ σε πιο νοικοκυρεμένη βάση.

Από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της διοίκησης το Νομικό Πρόσωπο έχει ξεκινήσει έρευνα καταγραφής των μελών που έχουν πραγματική ανάγκη σίτισης.

Μία από τις προοπτικές που εξετάζονται είναι η συνεργασία με μια από τις δομές που προσφέρουν σίτιση, όπως π.χ. η Ιερά Μητρόπολη Χίου.

«Αν οι πραγματικοί δικαιούχοι δεν είναι πολλοί, στις προθέσεις μας είναι να ικανοποιηθούν όλοι. Σε αντίθετη περίπτωση, μοιραία ίσως θα πρέπει να τεθούν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτονται εκ των προτέρων οι περιπτώσεις μελών που θα πρέπει να ενταχθούν με κριτήριο την κάλυψη μόνο κοινωνικών αναγκών. Θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές του θέματος, αλλά αντικειμενικά αυτή είναι η πραγματικότητα», εξηγεί η κ. Ασλανίδη.

Με το ίδιο σκεπτικό θα διατηρηθούν οι εκδρομές και οι εκδηλώσεις, στα αριθμητικά και ποιοτικά πλαίσια που θα πιστοποιηθεί ότι μπορούν να πραγματοποιούνται, μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής καταγραφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Δράση - Χορηγίες

Η προηγούμενη διοίκηση παρείχε καθημερινά 100 γεύματα σε μέλη στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ. Αγωνία του πρώην υπεύθυνου, Θ. Τσατσαρώνη, είναι αν θα καταφέρει το νέο διοικητικό σχήμα να διατηρήσει την παρεϊστικη λειτουργία του θεσμού, την οποία θεωρεί ότι έχουν ανάγκη τα μέλη, για να συνεχίσουν να πλαισιώνουν το Κέντρο. Δηλώνει στη διάθεση της νέας διοίκησης για εποικοδομητική συνεργασία, την οποία, αν χρειασθεί, δεν απορρίπτει, όπως διευκρινίζει η Ε. Ασλανίδη.

«Καλύπταμε τις ανάγκες μας με χορηγίες ντόπιων και άλλων χορηγών, τους οποίους η νέα διοίκηση δεν θέλησε να διατηρήσει, λειτουργώντας με τη δική της φιλοσοφία», παρεμβαίνει ο κ. Τσατσαρώνης.

Μια διαφορά

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρέδωσε τη διοίκηση αφήνοντας επάρκεια τροφίμων για έξι μήνες, αλλά η διάδοχος του δηλώνει  ότι παρέλαβε άδεια ντουλάπια.

«Σκοπός και στόχος μας είναι να οργανώσουμε τη λειτουργία και τις παροχές του ΚΑΠΗ όπως πιστεύουμε εμείς, με διαφάνεια σε όλες τις δράσεις της διοίκησης, για να εξαλειφθεί η πιθανότητα κάποιων κινδύνων, με τελικό αποδέκτη τα μέλη που πρέπει να περνάνε καλά και να εξυπηρετούνται σωστά», τονίζει η Ε. Ασλανίδη, χωρίς - όπως διευκρινίζει - να αφήνει καμία αιχμή για τους προκατόχους της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ