13.3.2014 5:42

«Προοπτική στην Ένωση»

Η νέα παράταξη του Μ. Βρατσάνου στα Ψαρά

Τη διάθεση της ενωτικής διάστασης των Ψαριανών φανερώνει το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης υπό τον κ. Μάρκο Βρατσάνο. Ο ίδιος έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού και προανήγγειλε την δημοσιοποίηση και του ψηφοδελτίου μέσα στο προσεχές διάστημα.

 

Η Διακήρυξη

«Αγαπητοί συντοπίτες μας, αγαπητοί Ψαριανοί,

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας μας δεν αποτελούν έννοιες πρωτότυπες, αλλά αντίθετα αρκετά κοινές, εφόσον στον τόπο μας πολλές φορές τα αυτονόητα είναι και τα ζητούμενα. Ωστόσο, την αξία αυτής της προσπάθειας δεν την δίνουν οι λέξεις, αλλά το περιεχόμενο τους και η πιστή εφαρμογή των όσων σηματοδοτούν.

Η «Προοπτική στην Ένωση» δημιουργήθηκε από αυτήν ακριβώς την ανάγκη εφαρμογής των «αυτονόητων», αλλά και την διακαή επιθυμία των μελών της να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω, ώστε να πράξουν τα βέλτιστα για τον τόπο, τους ανθρώπους, τα παιδιά και το μέλλον.

Ποιοι είμαστε λοιπόν:

Είμαστε μια ομάδα ανεξάρτητη και εξωκομματική. Δεν είμαστε κόμμα, ούτε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος, ούτε κλειστή ομάδα. Προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το ανεξάρτητο της προσπάθειάς μας και απορρίπτουμε καθέναν που για ιδιοτελείς λόγους επιδιώκει να μας προσδώσει κομματική ταμπέλα.

Είμαστε μια κίνηση πολυτασική, πλουραλιστική, ακόμη και αντιφατική, αφού στο εσωτερικό της συμμετέχουν άτομα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις. Όλοι μας, όμως, εργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο: Να βρούμε το θάρρος της γνώμης και της πρότασης, να προσπαθήσουμε για τη σύνθεση και να επενδύσουμε στη δουλειά με την πίστη ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο.

Είμαστε μια πρωτοβουλία συμμετοχική, όπου ρόλο και λόγο στην λήψη των αποφάσεων έχουν όχι μόνο ο επικεφαλής, τα μέλη και τα στελέχη, αλλά και ο καθένας από εσάς. Είμαστε, με άλλα λόγια, υπέρ της ανοιχτής διαβούλευσης, καθώς πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί και έχει τεκμηριωμένη άποψη. Για το λόγο αυτό σας θέλουμε ενεργούς συμμέτοχους στο εγχείρημα μας.

Είμαστε μια παράταξη εξωστρεφής. Τα Ψαρά βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση με τη Χίο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη χώρα στο σύνολο της. Είμαστε, επομένως, υπέρ των συνεργασιών σε όλο το φάσμα των δράσεων γιατί αυτό θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και πρόοδο. Θέλουμε τα Ψαρά να παίξουν τον ρόλο που τους αξίζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι  και όχι  να παραμένουν αποκλεισμένα και απομονωμένα.

Είμαστε μια ομάδα διεκδικητική, μαχητική, αφού απέναντι στην κεντρική εξουσία, που συνήθως στρουθοκαμηλίζει, χρειάζεται αντίδραση. Άλλος ένας λόγος που επιθυμούμε την άμεση επαφή με τον καθένα από εσάς. Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε κοντά  ώστε να γνωρίζουμε ό,τι σας απασχολεί και να το υπερασπιζόμαστε. Άλλωστε, αυτή είναι η ουσία και ο λόγος ύπαρξης της Aυτοδιοίκησης, να έχει δηλαδή ανθρώπινο πρόσωπο. Στο συμπατριώτη σου πρέπει να δίνεις το χέρι και όχι να γυρνάς την πλάτη!

Είμαστε μια παράταξη δημοκρατική. Προσερχόμαστε χωρίς αποκλεισμούς, ίσοι μεταξύ ίσων και ισότιμα απέναντι σε όσους προτείνουν κάτι άλλο ή κάτι διαφορετικό. Προσερχόμαστε με τις απόψεις, τις ιδέες και τις σκέψεις μας σε γόνιμο διάλογο. Με ανεκτικότητα και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με ενδιαφέρον για το διαφορετικό και δίψα για το καινούργιο.

Είμαστε ένας συνδυασμός  που θέλει τον Δήμο να πρωτοπορεί σε ιδέες και δράσεις μέσα από τη συνεχή αναζήτηση, εύρεση και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είμαστε μια κίνηση με κοινωνική ευαισθησία, η οποία, σε συνεργασία με την εκκλησία και τη σχολική κοινότητα, θα αναπτύξει δράσεις στήριξης των κοινωνικά αδύναμων.

Είμαστε ένας συνδυασμός με προοπτική, καθώς έχουμε επεξεργαστεί ένα τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης. Ένα πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου είναι σε θέση να δώσει προοπτική στο νησί μας.

Είμαστε μια προσπάθεια με πίστη στην ένωση. Με πίστη στην ένωση των δυνάμεων όλων των Ψαριανών. Είμαστε μια παράταξη που δεν μηδενίζει το παρελθόν, δεν απαξιώνει καμία προσπάθεια, δεν τοποθετείται απέναντι σε κανέναν. Είμαστε μια παράταξη η οποία τοποθετείται υπέρ της ένωσης όλων μας.

Ποιοι είμαστε λοιπόν :

Είμαστε εσείς ! Είμαστε για τα Ψαρά. Ψαρά, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ