8.4.2016 9:03

Προκαλείτε την αντίδραση των μαστιχοπαραγωγών

Την άμεση απόσυρση του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΑΑΝ που ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. ζήτησε σήμερα ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. κ. Νότης Μηταράκης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Κατά τη συζήτηση της σχετικής ερώτησης του στην Ολομέλεια έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της αναγκαστικότητας και ότι το συγκεκριμένο θέμα ανακινείται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Ο κ. Μηταράκης στην παρέμβαση του σημείωσε ότι ο Ν. 2169/93 προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα για τη μετατροπή του συνεταιρισμού ύστερα από εισήγηση των ίδιων των οργανώσεων και πρόσθεσε ότι με την ρύθμιση που εισάγει η κυβέρνηση ουσιαστικά δίνει τροφή σε αυτούς που αντιδρούν και θέλουν την κατάργηση της αναγκαστικότητας.

«Όταν έρχεστε και λέτε με το Σ/Ν ότι αν υπάρξει αντίδραση εγώ θα την καταργήσω ουσιαστικά προκαλείτε την αντίδραση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «ο  ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η προστασία της Ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων παραγωγών. Αυτό πράξαμε εμείς και αυτό οφείλει να πράξει και η σημερινή κυβέρνηση».
Τέλος, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι κακώς συγχέεται από την κυβέρνηση η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε την προσφυγή δύο οινοπαραγωγών από τη Σάμο που δεν πήραν άδεια οινοποίησης από τον τοπικό συνεταιρισμό. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να συσχετιστεί με τα ισχύοντα στη Χίο και την παραγωγή της μαστίχας είπε ο κ. Μηταράκης τονίζοντας ότι η αναγκαστικότητα της ΕΜΧ προστάτευσε κατά κανόνα τους μικρούς παραγωγούς μαστίχας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ