7.11.2014 10:22

Προχωράμε τάχυστα με το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, παρέστη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας η οποία και ενέκρινε τα σχέδια προεδρικού διατάγματος Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τις Στρατηγικές Επενδύσεις ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ & Koilada Hills. Πρόκειται για τις δύο πρώτες στρατηγικές επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με την έκδοση ΕΣΧΑΣΕ.

 Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Με τον Επενδυτικό Νόμο 4146 που ψηφίσαμε πέρυσι στη Βουλή κάναμε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή, δημιουργώντας την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή η οποία εκδίδει τις άδειες δόμησης, εγκατάστασης και λειτουργίας για μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλαμε καθοριστικά στην άρση των εμποδίων και των αντικινήτρων για τους επενδυτές συγκεντρώνοντας σ’ ένα σημείο την αδειοδοτική διαδικασία.

 Λειτουργώντας από κοινού, με τον νέο ενιαίο φορέα εξωστρέφειας «ENTERPRISE GREECE», ο οποίος είναι αρμόδιος για  την προσέλκυση επενδύσεων και την ένταξη στην διαδικασία Fast Track, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα και μια επανάσταση σκέψης για την Δημόσια Διοίκηση.

 Δημιουργήθηκε επίσης ο θεσμός των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων), Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τον χωροταξικό προσδιορισμό, την επενδυτική ταυτότητα, την χρήση γης και την χωροθέτηση των στρατηγικών επενδύσεων.

 Για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος έχουν αναληφθεί σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες, οι οποίες σήμερα αποδίδουν. Έχουμε πλέον στα χέρια μας χειροπιαστές αποδείξεις και για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας αλλά και για την δυνατότητα των νέων θεσμών να αδειοδοτούν τις μεγάλες επενδύσεις.

 Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους ξένους επενδυτές. Η Ελλάδα αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει.  Και έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει έργα και επιχειρηματικά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα

 Η επόμενη άμεση προτεραιότητα μας είναι η κατάθεση στη Βουλή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, κατάθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους.»

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ