2.3.2012 15:43

Προχωρά η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ 2.700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Τέλος εποχής για τους ΧΑΔΑ κι επισήμως με την έγκριση των ποσών από το αρμόδιο υπουργείο για την αποκατάσταση τους. Η λειτουργία τους πλέον νομικά όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά επιφέρει και πρόστιμα. Μετά την αποκατάσταση τους, θα μπορούν να αποδοθούν χωρίς να θυμίζουν τίποτα από τους παλιούς σκουπιδότοπους. Απομένει, τουλάχιστον για το ΧΑΔΑ του δήμου Χίου, να ξεκινήσουν επιτέλους οι δοκιμαστικές εργασίες στον ΧΥΤΑ για να μπει οριστικό λουκέτο.
Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν τα σύμφωνα αποδοχής όρων ένταξης των πράξεων: «Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Δ.Ε. Χίου» και  «Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Δ.Ε. Αμανής στη θέση Ροβιές», μεταξύ του δήμου Χίου και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ της πόλης Χίου η δαπάνη προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ της Αμανής η δαπάνη είναι 700.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Οι  δύο αυτοί ΧΑΔΑ ήταν οι τελευταίοι, που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα κι έτσι, με την ολοκλήρωση αυτών, ο δήμος Χίου συμβαδίζει με τις οδηγίες της Ε.Ε. στον τομέα της αποκατάστασης ανεξέλεγκτων χωματερών.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ